POBEDA

NOVI KLINAC KOG NOVAK MORA DA SE PAZI! Pobedio je Alkaraza, pa Medvedeva i JURI ka vrhu ATP liste

Autor Milutin Vujičić

Janik Siner je najveći talenat sveta uz Karlosa Alkaraza i Holgera Runea.

Izvor: Profimedia

Mladi italijanski teniser Janik Siner osvojio je ATP turnir iz serije 500 u Pekingu pošto je u finalu slavio protiv Danila Medvedeva u dva taj-brejka 7:6 (2), 7:6 (3). Prethodno je Siner pobedio i Karlosa Alkaraza u polufinalu, takođe u dva seta, tako da je mladi Italijan demonstrirao visok nivo tenisa u završnici sezone i zasluženo će od ponedeljka biti četvrti na ATP listi. Odmah iza Novaka Đokovića, Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva...

Upravo je Rus bio nerešiva enigma za Sinera do sada, pobedio ga je u svih prethodnih šest duela, međutim izgleda da je Kina posebno prijala Italijanu koji je možda na ovom turniru igrao i svoj najbolji tenis karijere, tako da će biti među favoritima u Torinu, gde će se igrati "završni masters" od 12. do 19. novembra.

"Kao prvo, hvala ti Danile što si mi dozvolio da dobijem jedan meč. Imali smo neke velike bitke, posebno ove godine, kao što si ti rekao treća sreća. Najvažnije, hvala što me činiš boljim igračem nego što jesam, trenirali smo mnogo da bih mogao da te pobedim", kazao je mladi italijanski teniser kome je i Rus srdačno čestitao na velikom uspehu, naravno uz šalu da je bio i red da Siner u trećem međusobnom finalu ove godine odnese pobedu.

BONUS VIDEO: