Auh!

GRIGOR DIMITROV IZBACIO KARLOSA ALKARAZA: Senzacija u Šangaju - svi čekali TITULU, a Španac ide kući!

Autor Dušan Ninković

Talentovani španski teniser Karlos Alkaraz neće osvjiti titulu u Šangaju.

Izvor: Profimedia

Senzacionalan rezultat stiže iz Šangaja - gde su favoriti prethodnih dana ispadali kao da je to najnormalnija stvar na svetu. Trend na turniru u Kini nastavio je Karlos Alkaraz, koji neće imati priliku da ove nedelje ozbiljnije ugrozi prvo mesto Novaka Đokovića. Njega je u osmini finala prestižnog turnira pobedio Grigor Dimitrov, iskusni bugarski teniser, nakon tri duga seta - 2:1 (5:7, 6:2, 6:4).

Činilo se da će Alkaraz na ovom turniru imati lak posao na putu do titule jer su prethodnih dana redovno ispadali favoriti, ali... Nakon što je preokretom i furioznom završnicom osvojio prvi set protiv bugarskog tenisera, pojavio se ogroman problem - Grigor Dimitrov je zaigrao bolje i velikim preokretom uspeo da stigne do četvrtfinala, odnosno okršaja protiv Nikolasa Džarija.

Ovakav ishod meča odgovara Novaku Đokoviću, koji će se do kraja sezone boriti protiv Karlosa Alkaraza za prvo mesto, koje bi moglo da bude veoma važno. Još jedna godina koju bi Novak završio na prvoj poziciji karavana "podebljala" bi njegov status najboljeg ikad, a jasno je da bi Đoković u tom slučaju prebacio magičnu granicu od čak 400 nedelja na vrhu.

Da bi najbolji srpski sportista ostao na vrhu biće potrebno da veoma dobro odigra na mastersu u Parizu i na Završnom mastersu u Torinu, gde će igrati samo osmorica najboljih na svetu. Nakon toga Novaka i Srbiju čeka završnica Dejvis kupa, a Đoković je istakao da mu je to najbitniji turnir do kraja sezone.

Što se tiče mastersa u Šangaju, Novak Đoković neće morati da obraća previše pažnje na završnicu turnira. Ruski teniser Andrej Rubljov bi, ukoliko se plasira u četvrtfinale, bio jedini igrač iz najboljih 15 u završnici tog takmičenja.

BONUS VIDEO: