Nema tenisa!

NOVAK AKTUELNI ŠAMPION, A TURNIR SE NEĆE IGRATI! Stigla konačna odluka - OTKAZANO!

Autor Dušan Ninković

U 2022. godini Novaku Đokoviću je bilo veoma važno da osvoji bodove na turniru u Tel Avivu.

Izvor: Profimedia

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ove godine nije planirao da učestvuje na turniru ATP 250 serije u Tel Avivu, gde je prošle sezone bio najbolji i stigao do pehara. Pred srpskim teniserom su još tri turnira do kraja veoma uspešne godine, prioriteti su drugačije postavljeni, pa odlazak u Izrael nije bio opcija - ispostavilo se da tamo neće igrati niko jer je turnir otkazan!

Zbog rata koji već danima vode Izrael i Palestina otkazan je teniski turnir u Tel Avivu, iako je prvobitno bilo najavljeno da bi on mogao da se preseli u Bugarsku, odnosno da se održi u Sofiji. to neće biti slučaj, sudeći po rečima predsednika ATP Andree Gaudencija, koji je otkrio da je u konsultaciji sa bezbedonosnim službama doneta odluka o otkazivanju turnira.

Prethodne godine ovaj turnir bio je veoma bitan za Novaka Đokovića jer ga je prijavio kako bi sakupio dovoljno bodova za učestvovanje na Završnom mastersu. Zbog problema sa ulaskom u pojedine zemlje jer nije vakcinisan protiv korona virusa, kao i zbog Vimbldona na kojem se nisu dobijali bodovi, Đoković je do samog finiša sezone igrao kako bi obezbedio plasman među osam najboljih na svetu.

U Tel Avivu je pobedio Pabla Anduhara, Vaseka Pospišila, Romana Safiulina i u finalu Marina Čilića, pa je još jednim peharom uvećao svoju kolekciju koja je najbolja u teniskoj istoriji. Na kraju je zahvaljujući ovim bodovima i pobedi u Astani nedelju dana kasnije stigao i do Torina, gde je pokazao da je stvarno najbolji. Osvojio je trofej pobedom nad Kasperom Rudom u finalu.

BONUS VIDEO: