Tenis

NOVAK ODREDIO POLAZNU TAČKU ZA 2024! Od debitanta turnira do odbrane titule - u sedam dana

Autor Marina Periškić

Novak Đoković doneo važnu odluku na kojem turniru otvara sezonu, a reč je o Junajted kupu.

Izvor: Profimedia

Iz Australije stiže vest da najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvuje na ovogodišnje turniru Junajted kupu u grupnom takmičenju zajedno sa Hamadom Međedovićem. Ovo će biti prvi put za srpskog tenisera da učestvuje na ovom turniru, ali i sjajna polazna tačka pred ono šta ga očekuje na Australijan openu, nedelju dana kasnije.

Đoković će na Junajted kupu otvoriti novu sezonu, s obzirom da je turnir na programu od 29. decembra do 7. januara to će biti sjajna uvertira za Srbina, koji će odmah nakon toga učestvovati na Australijan openu (koji statuje 14. januara). Novak će braniti titulu u Australiji i pokušaće da napadne 25. grend slem trofej. Drugi reket Srbije na Kupu je pomenuti Međedović, sa kojim će Novak zajedničkim snagama predstavljati Srbiju. U ženskoj konkurenciji, verovatno će nastupati Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Na turniru učestvuje 18 zemalja, među kojima je i naša reprezentacija, a osim Đokovića za svoje reprezentacije igraće Hubert Hurkač, Stefanos Cicipas, Tejlor Fric, Aleksandar Zverev, što će biti pravi izazov za naša dva tenisera. Nagradni fond ovog turnira je 10.000.000 dolara i 500 ATP bodova.

BONUS VIDEO: