HMMMM

OSVOJILA US OPEN, NESTALA, PA PODELILA PET OTKAZA! Ema (20) konačno progovorila o najvećem problemu: "Ja sam takva"

Autor Nemanja Stanojčić

Ema Radukanu, talentovana britanska teniserka, objasnila je zašto ima problem sa trenerima.

Izvor: Profimedia

Ema Radukanu (20) postala je teniska senzacija kada je 2021. godine sa samo 19 godina osvojila US open. Ceo svet počeo je da priča o njoj, Britanci su je videli kao nekoga ko može da donese još mnogo grend slem trofeja. Ali, onda je nestala. Počela je sve češće da gubi, pala je sa 10. mesta na 280. pozciju i ne uspeva nikako da se vrati.

Da stvari budu gore, konstantno menja trenere i niko od stručnjaka ne želi da radi sa njom baš zbog toga. Potpisala je određene sponzorske ugovore i više se priča o stvarima koje radi van terena, nego na terenu. Od kada je osvojila turnir u Njujorku promenila je pet trenera. Krenulo je sa Najdželom Sirsom koji se zadržao samo mesec dana na tom mestu. Pa je Endrju Ričardson "preživeo" skoro tri meseca. Onda je Torben Belc bio uz nju šest meseci, pa je Dimitri Tursunov preuzeo i zadržao se tri meseca i na kraju je Sebastijan Sašs imao najduži staž od sedam meseci.

Šta je problem? Na to pitanje odgovor je dala upravo ona. "Postavljam svojim trenerima mnogo pitanja. U više navrata nisu uspeli da odgovore na sva ta pitanja, možda se zato saradnja završila. To je nešto što sam stalno radila, volim da postavljam pitanja, da izazivam njihovo mišljenje, da razgovaramo. Nisam tip osobe kojoj možeš samo da kažeš šta treba da radi i da to uradim. Moram da razumem zašto, onda ću da uradim", rekla je Radukanu za "BBC radio 4".

 BONUS VIDEO: