Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ IGRA ZA SRBIJU! Objavljen spisak sa svim imenima - selektor Troicki napravio PROMENU!

Autor Marina Periškić

Određen je sastav reprezentacije Srbije za Dejvis kup, ali i za Bili Džin kup. Viktor Troicki i Dušan Vemić pozvali tenisere i teniserke.

Izvor: Profimedia

Selektori teniskih  reprezentacija Srbije odlučili su ko će predstavljati našu zemlju u sledeći izazovima u Bili Džin kupu za teniserke i Dejvis kupu za tenisere. Viktor Troicki za F8 Dejvis kupa odlučio je da napravi jednu promenu u odnosu na ono što smo videli u Valensiji, pa će tako umesto Nikole Ćaćića u pet odabranih tenisera biti Hamad Međedović. Ostatak ekipe u muškoj konkurenciji čine Novak Đoković, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Podsećamo F8 u Malagi je na programu od 21. do 26. novembra, Srbija u četvrtfinalu ima za protivnika Veliku Britaniju a taj duel startuje 23. novembra. Ukoliko Srbija ostvari plasman u polufinale, protivnik će biti bolji iz duela Italije i Holandije, koje je zakazano za 26. novembar. 

U ženski sastav selektor Dušan Vemić odlučio je da pozove teniserke Nataliju Stevanović, Olgu Danilović, Lolu Radivojević, Miu Ristić, Aleksandru Krunić i Katarinu Kozarov. Srbija se bori za kvalifikacije Svetske grupe u 2024. godini, a od 10. do 12. novembra biće domaćin Rumuniji.

Na žrebu za mečeve plej-ofa Bili Džin kupa učestvovalo je 16 timova koji se dele u dve grupe. Pobednici grupa direktno se plasiraju u kvalifikacije 2024. godine, dok će poraženi dobiti još jednu šansu u svojoj regionalnoj Grupi 2024. godine. Parovi odlučeni žrebom su: Belgija - Mađarska, Velika Britanija - Švedska, Slovačka - Argentina, Brazil - Koreja, Srbija - Rumunija, Ukrajina - Holandija, Japan - Kolumbija, Austrija - Meksiko.

Još uvek oba srpska selektora imaju pravo na korekciju i da izmene sastave do početka žreba za takmičenje.

BONUS VIDEO: