MUKE

AMERIKANAC UZEO SET NOVAKU, A SAD JE SUSPENDOVAN NA 18 MESECI! Ima samo 23 godine, a već se priča o PENZIJI!

Autor Nemanja Stanojčić

Američki teniser Dženson Bruksbi suspendovan je na 18 meseci.

Izvor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Američki teniser Dženson Bruksbi (23) suspendovan je na 18 meseci! Mladi igrač neće moći da se vrati na teren do 4. januara 2025. godine zbog doping kontrole, pa su već počele spekulacije oko potencijalnog ranijeg povlačenja iz sveta "belog sporta". On se još uvek nije oglasio povodom celog slučaja.

"Bruksbi je suspendovan na 18 meseci pošto je nezavisna komisija ustanovila da u periodu od 12 meseci tri puta nije bio na mestu koje je naveo", navodi se u saopštenju agencije za integritet tenisa. Podsetimo, teniseri su u obavezi da Svetskoj antidoping agenciji (WADA) jave svoje mesto boravišta kako bi oni mogli da odrade nasumične kontrole. Izgleda da Bruksbi to nije uradio.

Bruksbi se trenutno nalazi na 301. mestu na ATP listi i poslednji turnir bi omu je Australijan open kada je u trećem kolu izgubio od sunarodnika Tomija Pola, a kolo pre toga iznenadio je tada trećeg igrača sveta Kaspera Ruda (Norveška). On je samo jednom igrao protiv Novaka Đokovića, bilo je to na US openu 2021. godine i tada je dobio prvi set, a onda ga je Novak razbio - 1:6, 6:3, 6:2, 6:2.

BONUS VIDEO: