AUUUU

RAZMAŽENE SU, ZAŠTO TENISERKE TRAŽE VIŠE PARA? Danijela isprozivala bivše koleginice: "Pa, ti čekovi dolaze od turnira"

Autor Nemanja Stanojčić

Danijela Hantuhova odgovorila je teniserkama koje se žale na nagradne fondove i novac.

Izvor: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

Jedna od glavnih tema u tenisu u poslednjih nekoliko godina je nagradni fond. Teniserke se često žale i zahtevaju da imaju iste novčane nagrade kao i teniseri. To je često izazivalo polemike, javljali su se oni koji su i za to i protiv toga, pa je bilo različitih komentara.

O toj temi pričala je i bivša slovačka teniserka Danijela Hantuhova (40). "Imam osećaj kao da je to neka vrsta razmaženosti, posebno kod teniserki. Nagradni fondovi su takvi kakvi su i one ne rade u rudniku od četiri ujutru. Nije lako, slažem se, ali nema potrebe za kritikama, kada čekove dobijaju zahvaljujući tim turnirima", rekla je Danijela za "Livesport daily podkast".

Ona je osvojila sedam titula u singlu u karijeri i najbolji plasman joj je 5. mesto na VTA listi. Najviše uspeha imala je u miks dublu gde je osvojila sva četiri grend slema po jednom. "Što se putovanja tiče, sa tim se u potpunosti slažem sa igračima. Tenis je jedan od najzahtevnijih sportova na svetu, to je bio jedan od razloga što sam se penzionisala. Moje telo nije moglo da izdrži vremenske razlike, izgubila sam ritam spavanja, nije bilo zdravo. Rekla sam sebi da nije vredno tog novca i da mi je draže da budem zdrava sa 60 godina", zaključila je Hantuhova koja se povukla iz tenisa 2017. godine.

Izvor: Profimedia

BONUS VIDEO: