Tenis

RASTALI SMO SE, NE BIH O RAZLOZIMA! Novak Đoković se oglasio: Reći ću samo ovo - TAČNO JE!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković se oglasio o velikoj promeni.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković potvrdio je da se rastao sa menadžerskim tandemom Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro, posle 15 godina. On je nakon pobede protiv Tomasa Ečeverije na Mastersu u Parizu govorio o toj promeni i o uspostavi nove saradnje - sa agentom Markom Madenom.

"Da, promenio sam deo tima menadžeri Edoardo i Elena, koji su bili uz mene više od deset godina, više nisu sa mnom. Naravno, ostajemo prijatelji, ali profesionalno nam se razdvajaju putevi. Počinjem novo poglavlje, drugačiji pristup, to je početak, nije lak, biće potrebni meseci da postavimo novi sistem ali radujem se onome što dolazi", rekao je Novak.

"Neću da ulazim u razloge zašto smo se rastali, samo smo odlučili da nam se razdvoje putevi i to je to", dodao je Đoković.

Edoardo i Elena sarađivali su sa Novakom kroz tri decenije. Sve je započelo 2008, nakon što je osvojio prvi grend slem sa 21 godinom i kada je najavio svoju dominaciju u Melburnu i vladavinu svetskim tenisom. U timu je, uz kratak prekid, do 2022. godine bio i Slovak Marijan Vajda, koji je za mnoge iznenađujuće tada drugi i poslednji put napustio najvećeg tenisera svih vremena.

Odluku o rastanku sa dosadašnjim tandemom menadžera Novak je pretvorio u odluku posle US Opena. Skoro deceniju i po bili su kao porodica, ali je Đoković procenio da je vreme za kraj i za novi početak. "Živimo zajedno 24 sata, sedam dana nedeljno i sve naše godine bile su veoma intenzivne", rekao je Edoardo jednom prilikom o Đokoviću. Kao najdelikatniji trenutak saradnje on je istakao Đokovićev odlazak na operaciju lakta 2018, pre koje se dugo mučio, ali koja mu je ipak pomogla da reši veliki problem i da nakon te zime opet počne uspon ka vrhu, na kojem je bio i na koji se vratio. Da na njemu ostane sve ove godine.

Nole je uz prethodne saradnike ispisao tenisku istoriju, a kao i do sada, nije se libio da napravi radikalni rez u svom okruženju ako smatra da će mu ta promena doneti bolje rezultate, na terenu i van njega. I za prethodnih 20 godina pokazao je da odlično zna šta radi.

BONUS VIDEO: