Tenis

"VIDIM DECU I BEBE KAKO UMIRU!" Osvojila turnir i milione, pa zaplakala: Jako mi je teško, doniraću novac Palestincima!

Autor Nikola Lalović

Ons Žaber je osvojila jedan od najprestižnijih VTA turnira i onda zaplakala pred kamerama. Obećala je da će deo zarade od turnira prebaciti kao pomoć Palestini.

Izvor: x/printscreen/@Rawaak

Rat u Izraelu ne pogađa samo tamošnje stanovništvo već sve Arape širom sveta. To smo videli i u meksičkom Kankunu, kada je Tunižanka Ons Žaber osvojila petu titulu u karijeri. Pobedila je Marketu Vondroušovu u finalu, a umesto slavlja, usledile su suze. 

Nakon 6:4, 6:3 morala je da odradi intervju, do koga joj uopšte nije bilo Neutešna zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze ona je zapkalaa i priznala da uprkos pobedama uopšte nije srećna u poslednej vreme.

"Da budem iskrena u poslednje vreme nisam baš srećna. Ono što se dešava u svetu ne čini me srećnom", počela je sedma teniserka na svetu, a onda briznula u plač! Pogledajte kako je to izgledalo:

Nije ostala sjajna Žaber samo na rečima, već je odlučila da novac koji dobije od nagradnog fonda turnira barem delom preusmeri kako bi pomogla Palestini. 

"Jako je teško da vidim decu i bebe kako umiru svakog dana, to je baš srceparajuće. Odlučila sam da deo novca od nagrade doniram kako bih pomogla Palestincima. Ne mogu da budem srećna pobedom kada vidim šta se dešava u svetu. Izvinite, znam da bih trebala da pričam o tenisu, ali je frustrirajuće kada gledate te videe svakog dana. Ovo nije politička poruka, nego ljudskost. Želim mir u svetu i to je to", rekla je emotivna Žaber. 

Sjajna Tunižanka je u karijeri bila i druga na ATP listi, a tri puta je dolazila do finala Grend slemova. Prošle godine je bila u finalu Vimbldona, a pretprošle je stigla do samog kraja na Vimbldonu i US Openu. Ipak, grend slem titulu još uvek sanja. 

BONUS VIDEO: