Tenis

DANIMA SAM VIŠE TAMO NEGO NA TERENU! Novak Đoković prvi put o zdravstvenom problemu

Autor Mladen Šolak

Nole otkrio šta ga muči u Parizu.

Izvor: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Novak Đoković je posle velike borbe pobedio Talona Grikspora u osmini finala Mastersa u Parizu, a posle meča je otkrio da je imao stomačnih problema i da je to bio razlog zašto stvari nisu išle glatko na terenu sve vreme.

"Da bilo bolje, bilo je potrebno da se osećam malo bolje. Počeo sam dobro, a kad me je 'brejknuo' samo sam pao energetski. Verovatno imam stomačni virus, nekoliko dana provodim više na šolji nego na terenu. Nije prijatno, ali pronašao sam način kako da se izvučem iz ove situacije. Bio sam na pomolu da izgubim, bio je jako blizu pobede i drago mi je zbog toga. Ne želim da mu blo šta oduzimam od njegovog nastupa. Nije spustio nivo sve vreme, možda tek nekoliko gemova u trećem setu. Odigrao je na vrhunskom nivou i mogao je da pobedi večeras i da je to uradio, bilo bi zasluženo".

"Dobro sam počeo, ali sam ostao bez 'pare'. imao sam problem sa stomakom prethodnih dana, nisam se dobro osećao, pokušao sam da pronađem svoj servis. Sve je moglo da ode na njegovu stranu, ali sam odigrao dobro taj-brejk, počeo sam da se osećam bolje".

Šta će uraditi da se oseća bolje? "Bio sam u ovoj situaciji i ranije, nažalost ili na sreću. Znam šta treba da uradim, ali ne mogu da predvidim kako ću se sutra osećati, nadam se da ću imati dovoljno energije da se borim da odigram tri seta protiv Ruda ili... Obojica su dobri, fizički snažni, biće sve teže i teže, to znam, ali nadam se da ću da igram i da se osećam dobro sutra", rekao je Novak.

Đoković će u petak u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Holger Rune (Norveška) - Danijel Altmajer (Nemačka).

BONUS VIDEO: