DOKLE!?

VI SMATRATE DA SAM JA PROVOCIRAO PUBLIKU!? Novak opet ispao NEGATIVAC, ne može da veruje šta su ga pitali!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je opet nekako ispao negativac iako je publika poželela da se umeša u meč i da ga provocira.

Izvor: YouTube/rolexparismasters/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković imao je tri velika rivala prethodne noći, ali je pobedio svakog od njih. Prvi je bio Talon Grikspor, drugi stomačni virus, a treći "omiljeni" - bezobrazna publika u Parizu. Navijači su se posebno uključili u trećem setu, kada se susret "lomio", tako da je u jednom trenutku čak i ružno opsovao kako bi iz sebe izbacio bes koji se nakupio.

Međutim, publika je samo učinila "kontrauslugu" njegovom protivniku koji je izgubio osam vezanih poena posle te psovke, a Nole je na kraju slavio 2:1 (4:6, 7:6, 6:4). I dok je Đoković u obraćanju novinarima istakao da je "navikao već na takve stvari" i da je to zapravo bio "izraz nepoštovanja prema obojici igrača", jedan od predstavnika sedme sile je uspeo sve da okrane i zapravo da čak optuži Novaka da je ON provocirao?!

"Dakle, vi smatrate da sam ja provocirao publiku, a ne ona mene? Šta vi mislite, iz vaše stolice na tribinama? Ne bih se uopšte složio sa vama, jer smatram da nisam baš ništa uradio da bih provocirao publiku. Ali, tako to ispadne uvek... Pariska publika je ‘veoma posebna’ i to su dobre reči koje je opisuju, ali to je sve u redu", istakao je Đoković, ponovo "negativac".

Srpski teniser već danas igra četvrtfinale mastersa u Parizu i to protiv mladog Holgera Runea (na programu od 19.30) protiv koga ima negativan skor (1-2). Zanimljivo, upravo je Rune prošle godine u finalu Pariza pobedio Noleta, tako da je tu motiv više za Srbina da se revanšira igraču koga upravo porede sa njim. Zato možda i nije iznenađenje što mu je od nedavno trener čuveni Boris Beker, takođe nekadašnji trener Novaka Đokovića.


Rune je imao mnogo "padova" ove sezone, ali u Parizu igra dobro i pobedio je Tima i Altmajera u dva seta, a svi se nadamo da će samo Đoković pobediti stomačni virus i biti spreman za ovakav izazov.

"Najveći razlog za moj pad je što se već nekoliko dana borim sa stomačnim gripom – i provodim možda i više vremena ‘na šolji’ nego na terenu. Danas je verovatno bio najgori dan za mene u zdravstvenom smislu. Bio sam na pomolu da izgubim, on je bio veoma blizu pobede i uopšte ne bi bilo nezasluženo da je to bio konačni ishod", naglasio je Novak.

BONUS VIDEO: