Tenis

DAO SAM MU SET, MOGAO SAM RANIJE DA ZAVRŠIM! Novak je posebno pričao o jednom detalju: "Bilo mi je baš čudno..."

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković stao je pred kamere posle pobede protiv Holgera Runea.

Izvor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Novak Đoković prošao je u polufinale Mastersa u Parizu. Revanširao se Holgeru Runeu za poraz u prošlogodišnjem finalu i posle tri seta je slavio (7:5, 6:7, 6:4). Viđen je pravi maraton, mogao je srpski igrač da završi sve i u dva seta, ali je na kraju morao težim putem.

Po završetku susreta stao je pred kamere. "Sličan meč kao prošle godine, svaki set bio je tesan, oba igrača mogla su da dobiju svaki set. U drugom sam odigrao najgori taj-brejk u sezoni, loptice su bile sporije, nisam našao servis, pravio sam duple, dao sam mu drugi set. Imao sam i meč loptu, mogao sam ranije da završim posao, ali pobeda je pobeda. U trećem sam držao svoje servise i jedan brejk je bio dovoljan", rekao je Novak.

U loži danskog tenisera bio je njegov nekadašnji trener Boris Beker. "Holgeru svaka čast što je ostao mentalno jak, imamo sličnu igru, dobro se krećemo, dobro se branimo. Igra bolje od kada je krenuo da radi sa Borisom. Bilo je malo čudno videti ga u njegovoj loži. Želim im sve najbolje."

Ponovo je publika u Parizu imala neke sramotne poteze, vikala je usred poena, provocirala... "Ponekad moraš da ostaneš smiren i fokusiran na ono što treba da se odradi, tako mora, to je najbolja stvar koju možete da uradite. Ponekad reagujete i hrantie se tom energijom", zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: