AU!

NOVAKA "BRATKO" VEĆ ČEKA U FINALU! Senzacija u Parizu - ovako nije igrao ŠEST godina!

Autor Milutin Vujičić

Stefanos Cicipas, kao i obično, čim je pod pritiskom ni blizu pobede.

Izvor: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković se za mesto u finalu Pariza bori protiv Andreja Rubljova, a već zna ko ga čeka ako danas pobedi Rusa. U pitanju je bugarski teniser Grigor Dimitrov koji je napravio gotovo senzaciju u Bersiju, pošto ga uoči početka turnira niko nije video ni blizu završnice, kamoli u borbi za masters titulu.

Dimitrov je pobedio Stefanosa Cicipasa 2:1 (6:3, 6:7, 7:6) posle dva i po sata borbe za veliko slavlje. Čitav turnir je odigrao fenomenalno i već je izbacio Musetija, Medvedeva, Bublika i Hurkača, uz verovatno najbolji tenis koji je igrao ove godine. To će ujedno biti prilika da osvoji prvu titulu još od 2017. godine, kada je uzeo do sada jedinu "hiljadarku" - u Sinsinatiju. Iste godine je bio osvajač i "završnog" mastersa.

"Nema suza, ali sam bio veoma emotivan. Uživam u trenutku, bio je ovo veoma uzbudljiv put... Svaka pobeda mi sve više znači. Kao što sam rekao, pobedio ili ne, nije to najvažnije", rekao je "Novakov bratko" posle fantastične partije i trijumfa nad Cicipasom, koji je opet posustao kada se od njega više očekivalo.

Ako se Novak i Dimitrov budu sreli u finalu, podsetimo da je Đoković tu apsolutni favorit. U dosadašnjih 12 mečeva, dobio je čak 11 i jedini poraz doživeo je još pre 10 godina u Madridu.

BONUS VIDEO: