Tenis

DIMITROV OSTAO U SUZAMA, NOVAK ODMAH PRIŠAO: Stao pred publiku pa otkrio kako je utešio svog "bratka"!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je odmah sportski prišao Grigoru Dimitrovu i utešio ga zbog poraza u finalu!

Izvor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Novak Đoković je osvojio 40. titulu na mastersima, a svoju sedmu u Parizu kada je savladao Grigora Dimitrova 6:4, 6.3 u finalu poslednjeg mastersa u sezoni, a nakon pobede je pre pobedničkog govora prvo prišao svom rivalu, ali i velikom prijatelju. Dok je Dimitrov zaklanjao lice peškirom veliki Novak je došao da ga uteši!

Nakon toga je prišao i istakao da je ponosan na sebe i svoj tim što je uspeo da prebrodi sve rivale, ali i sve teškoće sa zdravljem i stomačnim virusom koje su ga mučile na početku sezone. 

"Neverovatan je osećaj, da budem sposoban da pobedim ovde posle tako teških uslova i situacije ove nedelje. Praktično sam se tri puta vratio sa ivice da izgubim u četvrtak, petak i subotu. Jako blizu sam bio da izgubim,. Danas smo oboica bili dosta stegnuti na početku, on je ostao bez gasa na kraju, on malo više i ja sam uspeo na kraju nekako da nađem energije", rekao je Novak, a onda je upitan šta je rekao svom rivalu posle meča kada ga je tešio.

"Ja sam bio u ovakvim situacijama ranije, toliko puta sam gubio finala i blagosloven sam da sam dobio više finala nego što sam izgubio. Nadam se da će on nastaviti da pobeđuje i da igra na najvećem nivou i da će uspeti da osvaja najveće turnire", završio je Đoković.

Potom se obratio i publici koja ga je preko malih ekrana pratila u Srbiji i ponovio koliko je problema imao tokom godine i koliko mu je bilo teško da dođe do ove titule. 

"S obzirom na okolnosti i izazove koje sam imao ove nedelje mislim da je ovo jedna od najvećih pobeda u masters 1.000 kategoriji. Tim više mi ovaj trofej znači više, jako sam ponosan i zahvalio bih se svom timu jer samo oni znaju kroz šta smo prolazili ove nedelje", završio je Novak. 

BONUS VIDEO: