Bez starca...

NOVAK SE OKRENUO KA DIMITROVU, PA PECNUO MLADU GARDU TENISA: Mi smo 30+ generacija, a opet ih pobeđujemo!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je posle pobede imao šta da kaže o svojim i godinama Grigora Dimitrova.

Izvor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Novak Đoković je savladao Grigora Dimitrova u finalu mastersa u Parizu 6:4, 6:3, a nakon pobede je prvo prišao da svom rivalu i probao da ga uteši, a tek je onda otišao da razgovara sa novinarima i da primi pehar. Kada je uzeo jedan od najlepših teniskih pehara zahvalio se prvo svima i izvinio rivalu. 

Svom velikom prijatelju je još ranije poručio da mu želi još mnogo finala, a sada je dodao da iako nisu "nova generacija već 30+ generacija", uspevaju da pobeđuju i mnogo mlađe od sebe. 

"Dobro veče svima. Izvini Grigore zbog rezultata danas, nikada nije lako izgubiti finale ali hoću da te ohrabrim da ostaneš takav i da nastaviiš da igraš ovakav tenis. Zadovoljstvo je deliti ovaj teren sa tobom, znamo se dugo nismo nova generacija, mi smo 30+ generacija. Hoću da se zahvalim mom timu. Ove nedelje znamo koliko je ovde izazovno da budete sa mnom", rekao je Novak, a onda je održao kratak govor na francuskom. 

Nedavno je nekadašnji treći reket sveta Nikolaj Davidenko pričao baš o ovoj temi i istakao da za njega nije normalno to što mlađi teniseri ne uspevaju da ga pobede. 

"Za mene je iznenađujuće što mladi teniseri ne mogu da ga pobede. Tačno je da je nemoguće upoređivati nivoe tenisa iz različitih generacija, ali igra se sada razlikuje u odnosu na prošle decenije. Možda je to razlog zašto Đoković i dalje pobeđuje mlade igrače. Njegov tenis se nije promenio, ali nove generacije mu ne mogu ništa. Za mene je to iznenađujuće", rekao je Rus. 

BONUS VIDEO: