Tenis

KOJI LEK UZIMAM? NE MOGU TO DA OTKRIJEM! Novaka Đokovića ŠOKIRALO pitanje: Nole, molim te da mi kažeš - ZBOG ŽENE!

Autor Mladen Šolak

Novaka iznenadilo pitanje na konferenciji za novinare u Parizu.

Izvor: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Parizu pobedivši u nedeljnom finalu Grigora Dimitrova, a posle meča održao je zanimljivu konferenciju za novinare. Tamo je bio suočen i sa pitanjima o svom zdravstvenom stanju, s obzirom na to da je u Francuskoj imao problem sa stomačnim virusom i uspešno ga je prebrodio iako je svakog dana od srede od nedelje igrao naporne mečeve.

Jedan novinar postavio mu je s tim u vezi zanimljivo pitanje: "Novače, veruj mi, veoma je ozbiljno. Supruga mi je poslala tekstualnu poruku i pitala me da li možeš da joj kažeš kako si se oporavio i koju vrstu lekova si uzeo, jer mnogi imaju problema sa stomakom. Ona nažalost ima velike probleme s tim i pitala me je da li Novak može da pomogne. To je moje pitanje za tebe".

Novak je saslušao ovaj neobičan zahtev, pa se nasmejao. "Ne mogu. Nisam doktor, pa ne mogu da dajem medicinske savete", rekao je Đoković kroz osmeh.

"Kao što znate, svi smo drugačiji, ali znajte da je u mom slučaju hidratacija ključna za sve. Ipak, iskreno, ne mogu da govorim u ime vaše supruge ili bilo koga, koja će mu ishrana pomoći, a koja neće", dodao je Novak.
Nole je otkrio probleme sa kojima se suočio i zbog kojih je u Parizu, kako je već naveo, "bio duže na šolji u toaletu nego na terenu". "Nisam ovih dana mogao mnogo da jedem, tako da bih jeo otprilike jednoom dnevno, a onda posle toga ne bih ništa jeo. Samo sam bio na tečnostima, jer je bilo šta što sam uzeo 'izlazilo' veoma brzo", nasmejao se još jednom Đoković.

Novak je nastavio u dahu. "To što sam profesionalni sportista i što se nisam predavao, već sam crpeo energiju iz adrenalina dalo mi je dodatnu motivaciju da istrajem. Ali naravno, doživljavam iste stomačne probleme kao i svi drugi. Možda je kod mene to trajalo kraće nego kod vaše supruge, nisam siguran da li je to bilo tri ili četiri dana mučenja. Danas je prvi dan da sam osetio da je to iza mene. I izvinite, ne mogu da dam nikakve lekarske savete i ne mogu da preporučujem lekove. Nema leka, pretpostavljam", nasmejao se Novak još jednom.

BONUS VIDEO: