PA...

ČILIĆU, SLOBODNO RECI ISTINU, NEĆE TI NIKO NIŠTA! Hrvat se uplašio da kaže da je Novak najbolji - ČUDNA izjava!

Autor Milutin Vujičić

Marin Čilić nije želeo da se "odredi" u trci za najboljeg tenisera svih vremena, iako je odavno završena pobedom Novaka Đokovića.

Izvor: Michele Sandberg / Zuma Press / Profimedia

Ako je postojala dilema do pre nekoliko godina, apsolutno ne sme da postoji u 2023. godini. Novak Đoković je bez ikakve sumnje po svim parametrima najbolji teniser svih vremena i to dokazuje iz nedelje u nedelju. Odavno je "prešišao" Federera, zatim i svog najvećeg rivala Nadala, dok i zbog toga što jedini uspeva da se nosi sa novom generacijom - pokazuje da je jednostavno u ovom sportu neprikosnoven.

Ipak, zbog straha ili bojazni da se nekome ne zamere, mnogi teniseri to ne smeju da priznaju. Među njima je i hrvatski teniser Marin Čilić koji je dao "politički korektnu" izjavu, kao da se plašio reakcije Nadala ili Federera. Ostao je suzdržan na pitanje o najboljem teniseru svih vremena, za šta stvarno nema više potrebe.

"Nezahvalno je upoređivati", rekao je Marin Čilić koji dobro poznaje svu trojicu: "S njima sam delio teren poslednjih 15-16 godina. Federer je došao prvi. Njih trojica su bili veliki rivali u poslednjih 10-12 godina, ali Rodžer je s te strane malo stariji od Novaka i Rafaela", pokušava da pronađe neko opravdanje Hrvat i dalje elaborira.

"Novak je imao fantastične sezone od 2011. i definitivno je najbolji u poslednjih 12 godina. Neverovatan je. Ali, teško je odrediti koji je od njih troje najveći. Svaki od njih dao je veliki doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo je dece počelo da igra tenis zbog njih, to je neverovatno. Drago mi je što sam bio i ostao deo najbolje ere u istoriji tenisa", dodao je hrvatski teniser koji se oporavlja od povrede kolena i spreman je da se vrati na teren vrlo brzo.

Podsetimo, za to vreme Novak Đoković u 37. godini igra za trofej na završnom mastersu u Torinu, gde će mu jedna pobeda doneti i ostanak na prvom mestu ATP liste do kraja ove sezone.

BONUS VIDEO: