HIT U TORINU!

OVO MOJA NAJBOLJA SEZONA!? Novaka zateklo pitanje, a onda je PODSETIO ceo svet: Da nikad ne zaborave!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković se dobro zamislio kada su ga upitali da li je ovo najbolja sezona u njegovoj karijeri, a onda je "počeo da mota film" šta je sve uradio pre toga.

Izvor: YouTube/CGTN Sports Scene

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Holgera Runea (2:1) posle velike drame na startu završnog mastersa u Torinu i na taj način je definitivno obezbedio prvo mesto do kraja 2023. godine. Đoković će tako osmi put u karijeri kalendarsku godinu završiti kao prvoplasirani, što je posebno veliki uspeh ako se zna da je igrao na samo 12 turnira. Nije ga to posebno poremetilo, pošto je osvojio tri grend slema i igrao finale na četvrtom, dok je došao do 40. masters titula.

Na prvi pogled, fantastična sezona, ali ako pitate Novaka Đokovića - nije najbolja. Dobro je poznato da je bilo i dominantnijih tokom kojih je osvajao i više trofeja, tako da ga je pomalo i iznenadilo pitanje na konferenciji za medije na koje se pošteno zamislio i potom počeo da "sipa fakte".

  • N: Ako uzmemo u obzir šta ste uradili ove godine, osvojili ste tri grend slema i bili na poen od četvrtog, izjednačili ste rekord po broju grend slemova (24), sada ste osmi put najbolji na kraju godine, stiže 400 nedelja na vrhu ATP liste... Da li smatrate da je ovo vaša najbolja sezona?
  • Đ: Hm.... Rekao bih jedna od najboljih. Ne bih rekao da je najbolja, ali jedna od najboljih. Mislim, činjenica da sam osvojio tri od četiri grend slema i igrao finale u četvrtom i opet to nije najbolja godina moje karijere... Lepo je biti u takvoj situaciji (smeh). Definitivno je jedna od najboljih sezona. Mislim, imao sam nekoliko godina, mislim tri, gde sam takođe osvajao tri grend slema. To je bilo 2011. i 2015. Tih godina sam dobijao i više mečeva, igrao sam više turnira, osećao sam se jako dominantno na ATP turu. 

Novak Đoković je 2011. godine osvojio tri grend slema (sve sem Rolan Garosa), osvojio je 10 titula i došao do prvog mesta na ATP listi uz skor 70-6. Potom je 2015. godine osvojio 11 titula, od čega tri grend slema (opet sve bez Rolan Garosa) uz skor 82-6.

Đoković je ponovo zastao i objasnio da su sada "drugačije okolnosti" jer je igrao mnogo manje i dodao je važnu stvar: "Igrao sam dobro, a najmanje od svih. Samo sam uspeo da dostignem vrhunac na pravim turnirima u pravo vreme. To mi je najvažnije. Ako gledam samo grend slemove, jedna od najboljih. Ukupno gledano, posebno u poslednjih nekoliko meseci nisam izgubio meč od Vimbldona, tako da... Sjajno se osećam na terenu i igram jako dobro, ali mi je teško da poredim", iskreno je priznao Nole tokom razgovora sa novinarima u dva ujutru.

Osim toga, Novak Đoković se izvinjavao i deci zbog toga što je polomio rekete u trećem setu protiv Holgera Runea, kada je čak pogledom "prostrelio" i kamermana koji mu se prikrao iza leđa da snimi "umetničku instalaciju".

Podsetimo, Novak Đoković u utorak - verovatno u večernjem terminu - igra meč drugog kola grupne faze protiv Janika Sinera.

BONUS VIDEO: