ISKRENO

NISAM SREĆAN ZBOG TOGA ŠTO SAM URADIO! Novak besneo, pa se POKAJAO pred svima: Preuzimam odgovornost!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković krajnje otvoreno o razbijanju reketa zbog besa.

Izvor: Alessandro Di Marco / Zuma Press / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je posle velike drame Holgera Runea (2:1) na startu završnog mastersa u Torinu i tako je obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja kalendarske godine. To je učinio osmi put u karijeri, ali ističe da mu ovo ipak nije najbolja sezona u životu, dok je novinare na konferenciji za medije naravno zanimalo i da prokomentariše izliv besa sa početka trećeg seta kada je uništio dva reketa.

Još na terenu, Đoković se izvinio svoj deci koja su kraj "malih ekrana" gledala kako uništava po nekoliko stotina evra vredne predmete, dodavši da to nije pravi primer za njih, a na samom kraju obraćanja pred novinarima upitan je da se "vrati" na taj detalj koji je opet privukao veliku pažnju.

  • N: "Već si pričao o polomljenim reketima. Rekao si da je to nešto na šta nisi ponosan, ali... Sa pragmatične tačke gledišta, više nego sa one edukativne, da li je to nešto što teniser treba da uradi da bi se restartovao, da li je to na neki način korisno?"
  • Đ: "Pa mislim, neki ljudi kažu, ako već koristimo reč pragmatično, da takvim potezima mogu da izbacim tenziju i frustraciju koju držim u sebi. Možda je to bio slučaj sada. Ali, nikoga ne bih ohrabrivao da to radi. Ni sebi to ne radim. Nisam srećan. Nisam srećan zbog toga. Definitivno ne volim što sam to uradio, ali sam uradio i moram da preuzmem odgovornost. Pretpostavljam da u nekim slučajevima u prošlosti kada sam to uradio počeo sam da igram oslobođenije. Pustiš emocije. Ima i drugačijih načina, možda i pametnijih od toga da razbiješ reket"

Podsetimo, Novak Đoković će u utorak - najverovatnije opet u večernjem terminu - igrati protiv Janika Sinera, koji je takođe dobio meč prvog kola grupne faze protiv Stefanosa Cicipasa. Ovoga puta će publika sigurno biti drugačija pošto se radi o domaćem teniseru kome žele uspeh u Torinu.

BONUS VIDEO: