Au!

ŠOK PORAZ KARLOSA ALKARAZA! Došao da skine Novaka, sad je u strašnom problemu!

Autor Dušan Ninković

Velika pobeda za Zvereva i bolan poraz Alkaraza koji bi mogao da ispadne već u grupnoj fazi.

Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz poražen je od Aleksandra Zvereva 2:1 (7:6, 3:6, 4:6) u prvom kolu grupne faze na Završnom mastersu u Torinu. Meč koji je trajao nešto više od dva i po sata igre pripao je nemačkom teniseru, a to bi moglo da napravi strašne probleme Karlosu Alkarazu koji je u Torino stigao da bi se borio za veliku titulu i priliku da se na vrhu ATP liste približi Novaku Đokoviću.

Ovako, mnogo je bliži eliminaciji sa turnira nakon tri meča grupne faze nego Novaku, koji je u nedelju uveče trijumfalno započeo pohod na još jedan pehar. Pred Karlosom Alkarazom su u naredna dva kola mečevi protiv Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, pa će morati da savlada obojicu ruskih tenisera ukoliko želi da se domogne polufinala u Torinu. Čini se da to neće biti baš lak zadatak za Španca, Novakovog najbližeg rivala na listi.

Zbgo toga što je Alkaraz propustio priliku da danas osvoji 200 bodova, razlika između njih dvojice mogla bi da ostane sasvim pristojna i nakon ovog turnira. Novak je blizu prolaska u polufinale, Karlos blizu ispadanja sa turnira, a kako znamo da Đoković ostaje na vrhu ATP listi najmanje do 8. januara ovo su samo još neke dobre vesti u nizu... Deluje da će se vladavina srpskog tenisera nastaviti, možda čak i u kontinuitetu do kraja januara, odnosno posle njegovog omiljenog grend slem turnira - u Melburnu.

Do tada ima još sasvim dovoljno vremena i Novak Đoković za sada ne razmišlja o obavezama u Australiji. Nakon što je nedavno osvojio Pariz preselio se u Torino kako bi obezbedio prvo mesto na kraju godini - čak osmi put u karijeri, a sada će pokušati sedmi put u karijeri da osvoji Završni masters. Nakon toga sledi Dejvis kup, koji mu ima poseban značaj jer bi trofej mogao da donese Srbiji!

BONUS VIDEO: