Blizu!

MEDVEDEV JE VEĆ U POLUFINALU - TO JE BITNO I ZA NOVAKA! Rus redom pobeđuje, treba mu još SET!

Autor Dušan Ninković

Ruski teniser Danil Medvedev obezbedio je mesto u polufinalu, a biće prvi u grupi ako osvoji set u trećoj rundi.

Izvor: Profimedia

Ruski teniser Danil Medvedev je prvi učesnik polufinala na Završnom mastersu u Rimu, nakon što je i u drugom meču grupne faze upisao pobedu. On je u sredu uveče u Torinu savladao Aleksandra Zvereva u dva seta (7:6, 6:4), pa mu za prvo mesto u grupi treba samo jedan osvojeni set protiv Karlosa Alkaraza u poslednjem meču grupne faze.

Ukoliko bi pobedio i u tom meču, Karlos Alkaraz bi bio veoma blizu eliminacije sa turnira na kojem učestvuju osmorica najboljih tenisera na svetu, a to bi se silno odrazilo i na broj njegovih bodova na ATP listi. Ali, da ne licitiramo, sačekaćemo poslednje kolo i rasplet u ovoj grupi gde će sve biti poznato u petak uveče.

Pre toga ćemo saznati kakva je sudbina Novaka Đokovića, kojem maksimalna pobeda nad Hubertom Hurkačem gotovo pa garantuje mesto u polufinalu turnira. Taj meč gledaćemo već u četvrtak od 14:30, a u večernjoj sesiji u Torinu snage će odmeriti Holger Rune i Janik Siner.

Po trenutnoj situaciji u grupi koju igra Novak Đoković, najrealniji je scenario da najbolji teniser svih vremena zauzme drugu poziciju pred doigravanje. Ukoliko to bude slučaj, ruski teniser Danil Medvedev biće mu prepreka pre finala, pa će Novak morati da obrati pažnju i na dešavanja u drugoj grupi.

BONUS VIDEO: