Tenis

KADA NOVAK IGRA FINALE I KO GA ČEKA? Spremni za još jedan spektakl? Đoković i te kako jeste!

Autor Mladen Šolak

Biće to sigurno meč od kojeg staje dah - za titulu!

Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Novak Đoković pobedio je Karlosa Alkaraza u polufinalu Završnog Mastersa u Torinu i zakazao finalni duel protiv Italijana Janika Sinera za nedelju od 18 časova, na istom mestu! Nole je dominantno ušao u meč za prestižni trofej, koji je osvojio i prošle godine i još pet puta ranije, pa u tome drži rekord zajedno sa Rodžerom Federerom, takođe šestostrukim prvakom.

Interesantno je to da je Janik Siner već mogao da izbaci Novaka Đokovića sa ovog turnira, da u poslednjem kolu grupne faze nije pobedio Danca Holgera Runea posle prave drame u tri seta. Sa već izborenom kartom za polufinale, u kojem je pobedio Danila Medvedeva, Italijan je ipak odigrao pošteno i do kraja protiv borbenog Danca, za koga nije imao milosti, već ga je izbacio sa turnira, a Novaka zadržao u Torinu. I ta drama kao da je dala dodatnu snagu i energiju Đokoviću da u subotu počisti sa terena Karlosa Alkaraza i da uđe u finale. Biće to pravi spektakl.

Đoković i Siner sretali su se do sada četiri puta, Novak je slavio u tri duela, a Italijan u jednom - baš na aktuelnom turniru u Torinu, u grupnoj fazi, u kojoj je slavio u tri seta i tako zakomplikovao Noletov put ka završnici, do koje je ipak stigao. Novak je prethodno pobeđivao trenutno četvrtoplasiranog tenisera sveta na Vimbldonu ove i prošle godine, kao na Mastersu u Monte Karlu 2021. godine. Neka tako bude i u nedelju, na još jednom velikom okršaju dvojice velikih tenisera.