SPREMAN JE

ROĐO, DOĐI! Novak Đoković ZABRINUO sve pred finale - njegov kum je odmah dotrčao!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković odradio je trening pred finale Završnog mastersa sa Janikom Sinerom. Od izveštača MONDA iz Torina Nemanje Stanojčića.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Novak Đoković ide ove nedelje po sedmu titulu na Završnim mastersima, a da bi u tome uspeo potrebno je da u finalu pobedi Janika Sinera (18 časova). A da bi to uspeo, mora da bude zdrav! S tim u vezi, jedna scena na treningu u Torinu zabrinula je sve koji su joj prisustvovali uoči finala.

Teren se nalazi na nekoliko metara od ulaza na Centralni teren gde se u tom momentu igralo finale u dublu i interesovanje je bilo veće za Noletov trening nego za okršaj u igri parova. Sve je delovalo prilično rutinski do momenta u kojem je Novak uzviknuo "Rođo, dođi". Pozvao je tako svog kuma, fizioterapeuta Miljana Amanovića koji je odmah prišao i kratko ga masirao. Deluje da je bio neki manji problem sa zategnutim mišićem ali isto tako je utisak i da je ekspresno rešen.

Posle kratke zabrinutosti, Đoković je nastavio trening normalno. Da nema nikakvih problema moglo je da se vidi nekoliko minuta kasnije kada je izašao na mrežu i vežbao voleje i smeč. U nekoliko navrata tražio je pomoć od Gorana Ivaniševića i Marka Panikija, od jednog za servis, od drugog za pozicioniranje na terenu i određene detalje u vezi sa tim. Pogledajte kako je sve to izgledalo:

Oko sat vremena bio je na terenu i onda je otišao, pozdravio je okupljene navijače, ali se nije zadržavao za autograme i fotografije kako bi nastavio sa svojim ritualima i spremio se za finale. S obzirom na izgled terena i na to da je tu improvizovana mreža i da su navijači okolo kolege su se našalile da je to kao "trening u tržnom centru". Kako god to da izgleda, mnogo je bitnije kako će se stvari razvijati na glavnom terenu. Novakovi navijači su u manjini u Torinu, ali se svi oni nadaju da će Đoković biti taj koji će podići pehar. MONDO je na licu mesta, budite uz nas i pratite sve što se dešava u Torinu.

BONUS VIDEO: