Tenis

IZNENAĐENJE - NOVAK ĐOKOVIĆ NE IZLAZI PRVI NA TEREN! Evo ko će zaigrati za Srbiju u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Autor Mladen Šolak

Objavljeno ko će igrati za Srbiju u četvrtfinalu!

Izvor: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

Dejvis kup reprezentacija Srbije u četvrtak od 16 časova zaigraće u četvrtfinalu F8 turnira protiv Velike Britanije, a Novak Đoković neće biti naš prvi teniser na terenu. Prema saznanju Sport kluba, na startu četvrtfinala igraće Miomir Kecmanović protiv Džejka Drejpera, dok će nakon toga na teren Novak Đoković i najbolji britanski teniser, Kamerun Nori.

Kao što je poznato, plasman u četvrtfinale obezbediće tim koji obezbedi dve pobede u tri meča, uključujući i dubl, a pobednik okršaja Srbija - Velika Britanija igraće u polufinalu protiv pobednika duela Italija - Holandija.

Đoković i Nori, najbolje rangirani britanski teniser (18. na ATP listi) igrali su do sada tri puta u međusobnim duelima i u sva tri je slavio srpski igrač- Prvi put na Završnom Masters u u Torinu 2021. godine (6:2, 6:1), drugi put u polufinalu Vimbldona prošle godine, što je bio i njihov najravnopravniji meč do sada (2:6, 6:3, 6:2, 6:4), a treći i do danas poslednji meč odigrali su ove godine, na Mastersu u Rimu, gde je Novak pobedio u dva seta - 6:3, 6:4. Neka tako bude i ovog četvrtka.

Kao što je verovatno dobro poznato, na Fajnal-ejtu Dejvis kupa takođe se igr ana dva dobijena seta, a aktuelni branilac titule, reprezentacija Kanade, iznenađujuće je ispala u duelu protiv Finske u četvrtfinalu u Malagi.