Idemo dalje

"ZA SRBIJU UVEK MOTIV VIŠE!" Novak dobio Norija, ratovao sa Britancima, pa nahvalio saigrača: Mišo, mnogo ti hvala!

Autor Nikola Lalović

Novak je posle pobede nad Janikom Sinerom imao mnogo toga da kaže!

Izvor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković je prema očekivanjima odigrao sigurno i savladao Kamerona Norija, uspeo je da pobedi na svom duelu i sa 6:4, 6:4 upisao ključni poen za Srbiju u četvrfinalu Dejvis kupa. Nakon pobede Miomira Kecmanovića nad Džekom Drejperom priznao je Novak da je bilo mnogo lakše igrati. 

Iako je ove sezone uzeo tri grend slema i na kraju završni masters sezone jasno je rekao da sezona ne bi bila potpuna ako ne bi osvojio turnir sa Srbijom i sada je ponovio koliko je specijalno igrati za svoju zemlju. 

"Sjajan meč i uvek je najveće zadovoljstvo igrati za svoju zemlju. Mislim da je Nori podizao nivo igre i bilo je jako teško da se igra protiv levorukog tenisera. Sve u svemu sjajno je završiti posao posle singlova", naglasio je Novak, a onda se osvrnuo na narednog protivnika, Italiju i Janika Sinera:  "Da igrali smo nekoliko sjajnih mečeva u Torinu. On je jedan od najboljih igrača na svetu, videćemo, borićemo se, jer Italija ima sjajan tim."

Potom je govorio na srpskom i posebno pohvalio saigrača Miomira Kecmanovića koji mu je omogućio da miran uđe u svoj meč i da uz to preskoči dubl! Naš tim je taj meč predao i umesto da Novak mora opet na teren mogao je mirne glave pravo u krevet!

"Uvek je nekako motiv više kad igraš za reprezentaciju, dodatna odgovornost i mnogo emocija na terenu. Nikad nije lako, iako smo i Miša i ja dobili u dva seta. Jako teški, pogotovo njegovi mečevi, dva taj brejka. Mnogo je velika razlika meni da uđem sa 1;0 ili 0:1 i zahvalio bih se Miši mnogo. Imaćemo dan odmora što nam puno znači, videćemo ko ćče igrati. Imamo puno raznih opcija za singl, ali i za dubl. Mića je pokazao sjajna kvalitet, mentalnu i fizičku čvrstinu, drago mi je da su svi momci jako motivisani, i idemo na pobedu", završio je Novak. 

BONUS VIDEO: