Tenis

NEZAPAMĆENI SKANDAL - NOVAK NA DOPING KONTROLI PRED MEČ! "Sramna odluka, za 20 GODINA karijere ovo nisam doživeo"

Autor Mladen Šolak

Potpuni haos na Dejvis kupu.

Izvor: lorenzocarnero/Cordonpress / imago sportfotodienst / Profimedia

Nakon pobede Novaka Đokovića nad Kamerunom Norijem, a ujedno i trijumfa Srbije nad Velikom Britanijom u četvrtfinalu Dejvis kupa u Španiji, Nole je objavio da je uoči meča bio podvrgnut doping kontroli! Detalje potpunog skandala otkrio je na konferenciji za novinare, na kojoj je rekao da taj test još nije završen!

"Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, jer bi tek trebalo dam krv. Imao sam raspravu sa ljudima iz antidoping agencije i nisam mogao da verujem da su doneli takvu odluku. Za 20 i više godina nikad mi se nije dogodilo da sat i po pre meča moram da idem na doping kontrolu. Imam svoju rutinu, nije mi potrebna takva distrakcija, uzimanje urina, krvi, razmišljanje da li mogu da dam urin u tom trenutku...", otkrio je Novak detalje skandala.

Naravno da doping-kontrola nije iznenađenje u svetu profesionalnog sporta, ali je neverovatno da je najbolji u istoriji doživeo da u toku pripreme za jako bitan duel doživi da ga pozovu u sobu za testiranje. To na svaki način remeti fokus i rutinu uoči bitnog duela, a duel protiv Norija bio je presudni u duelu Srbije i Velike Britanije.

Kada se sve uzme u obzir, ne čude burne Novakove reakcije posle meča prema britanskim navijačima. Najvažnije je to da je Srbija pobedila i prošle u polufinale, u kojem će igrati u subotu protiv Italije, takođe u Malagi. Pobednik tog duela igraće u finalu Dejvis kupa u nedelju protiv pobednika polufinala Finska - Australija.

BONUS VIDEO: