Neverovatno!

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI - IZBRISANI NOVAK I SRBIJA: Dejvis kup zbog pesme sklonio sve!

Autor Dušan Ninković

Srbija je predstavljena uz pesmu "Veseli se srpski rode", koja je Novaku Đokoviću jedna od omiljenih.

Izvor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Veliku Britaniju (2:0) u četvrtfinalu Dejvis kupa, a selektor viktor Troicki izveo je reprezentativce na teren uz numeru "Veseli se srpski rode". Novak Đoković i ostali najbolji srpski teniseri izabrali su tu pesmu kao "podlogu" za predstavljanje na mečevima u Malagi, ali izgleda da će ovogodišnje izdanje turnira obeležiti veliki skandal. Dejvis kup je sa društvenih mreža sklonio sve snimke na kojima se vidi kako je Srbija predstavljena uz dobro poznato rodoljubivu pesmu!

Za sada nema objašnjenja zašto je to urađena, ali je očigledno da se na zvaničnoj stranici Dejvis kupa narednih dana neće naći snimci srpske teniske reprezentacije, koja je odlučila da uz pesmu Danice Crnogorčević obeležava svoje mečeve protiv najboljih timova sveta. Srbija će u subotu popodne igrati sa Italijom, a videćemo da li će tada na terenu biti izvođena neka druga numera ili će samo na društvenim mrežama biti "bojkota" srpskog tima!

Potez Dejvis kupa dolazi nakon što su kritike stigle iz regiona - iz Crne Gore i od Albanaca sa Kosova i Metohije! "Teniski savez Kosova" prijavio je Novaka Đokovića i Srbiju zbog izbora pesme, a njima smeta što se u tekstu pesme nalazi grad Prizren! "Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo", navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

Novak Đoković se do sada nije oglašavao ovim povodom - on je tokom meča imao sukobe sa Britancima na tribinama i nije mogao da obraća pažnju i na komentare koji stižu na društvenim mrežama. Sa druge strane, nije bio nimalo prijatan potez antidoping agencije koja ga je testirala pre meča, zbog čega je stigla reakcija iz Srbije.

BONUS VIDEO: