IDEMO!

SRPSKI TENISER IDE NA ZAVRŠNI MASTERS PO TITULU! Može li i kao Đoković? Saznao je sve rivale!

Autor Nemanja Stanojčić

Hamad Međedović učestvovaće na Završnom mastersu u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Jasper Jacobs / Zuma Press / Profimedia

Za Hamada Međedovića sezona još nije gotova, pravo sa Dejvis kupa ide u Saudijsku Arabiju. Posle eliminacije Srbije i poraza od Italije srpski teniser uputio se na Završni masters za novu generaciju (od 28. novembra do 2. decembra). Popularni "NextGen ATP finals". Tamo će pokušati da iznenadi sve.

Poznate su i grupe za turnir koji se igra u Džedi. Hamad je u Crvenoj grupi sa Lukom van Ašom (Francuska), Aleksom Mikelsenom (SAD) i Abdulahom Šelbajhom (Jordan). U Zelenoj grupi su Artur Fils (Francuska), Dominik Striker (Švajcarska), Luka Nardi (Italija) i Flavio Koboli (Italija). Zanimljivo je da će dva Itaijana biti u istoj grupi.

Glavni favoriti na ovom takmičenju su Francuzi, Fils je 36. teniser sveta i jedan je od igrača o kojima se najviše priča kada je budućnost "belog sporta" u pitanju, a drugi favorit je njegov sunarodnik van Aš koji je na 66. mestu. Međedović u Saudijsku Arabiju odlazi kao 111. igrač planete i probaće tamo da napravi senzaciju. Novak Đoković osvojio je titulu na Završnom mastersu u Torinu, navijaćemo svi da nešto slično učini i Hamad!

BONUS VIDEO: