Strog

DOVEO GA PRAVO IZ ZATVORA, SAMO DA POBEDI NOVAKA! Ispovest legendarnog Nemca: Mogu da mu kažem da je SMEĆE!

Autor Nikola Lalović

Boris Beker je pristao da radi sa mladim Holgerom Runeom, ali pod svojim uslovima.

Izvor: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekada prvi reket sveta Boris Beker je posle najtežeg perioda života i boravka u zatvoru ponovo u sportu i to kao glavni trener mladog danskog tenisera Holgera Runea. Ovaj 20-godišnjak je posle serije loših rezultata rešio da angažuje Nemca koji je u jednom delu karijere radio i sa Novakom Đokovićem i da mu ponudi prvi posao nakon izlaska iz zatvora.

Između Vimbldona i Bazela eksplozivni Danac je imao samo jednu pobedu uz šest poraza i morao je da uradi nešto, a kako bi mogao da se takmiči sa Novakom Đokovićem, Karlosom Alkarazom, Janikom Sinerom i ostatkom najboljih na svetu angažovao je Nemca. Ipak, morao je na nešto da pristane!

"Imam dozvolu da mu kažem: 'Stvarno si igrao kao smeće danas.'  I reći ću vam zašto. Bez toga ja ne mogu uopšte da radim. On mora da živi sa tim i da to trpi jer je to jedini način da napreduje", počeo je Beker.

Jedan od najbitnijih tenisera ikada sada ima 56 godina, iskustvo kao igrač i kao trener, rad sa najboljim svih vremena i zna kako da natera svog novog štićenika da napreduje. 

"Pričali smo tokom priprema zašto je gubio mečeve. Da li je to zbog njegovog forhenda ili bekenda, ili možda zbog stava? Ako ti stav nije odgovarajući, onda ne treba uopšte da igraš tenis. Popravljao se iz meča u meč, kako njegov stav tako i njegov stil igre", rekao je Beker.

Ipak nije to pomoglo da se pobedi Novak Đoković na nedavno održanom Završnom mastersu u Torinu. Bilo je gusto, namučio je Danac Srbina, ali je Đoković na kraju pobedio 7:6, 6:7, 6:3 i u konačnici došao do titule.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: