Tenis

MEĐEDOVIĆ IZNENADIO FAVORITA! Veliki uspeh Srbina na Završnom turniru - ruši sve pred sobom!

Autor Nemanja Stanojčić

Hamad Međedović pobedio Luka van Aša na turniru ATP NextGen u Džedi.

Izvor: Printscreen/Twitter/ATP NextGen

Hamad Međedović nastavlja da briljira na Završnom turniru nove generacije (ATP NextGen), pobedio je Luka van Aša - 3:1 (4:2, 2:4, 4:3, 4:1). Srušio je jednog od glavnih favorita za osvajanje i momka koji je proglašen za favorita u Crvenoj grupi. Tako je došao na prvo mesto sa skorom 2:0, ali još uvek nije i zvanično prošao u polufinale.

Turnir nove generacije igra se po posebnim pravilima, igra se na četiri dobijena gema, ne na šest, publici je dozvoljeno da se šeta u toku poena, a Hamadu sve to odgovara. Protiv Francuza je odservirao 13 asova, osvojio 78 odsto poena na prvi servis (35/45) i imao je 30 vinera, doduše i 28 neiznuđenih grešaka, mada je to pokazatelj agresivne igre srpskog igrača.

On je u Džedu stigao poslednji, bio je sa reprezentacijom Srbije na Dejvis kupu u Malagi, izgleda da mu je sve to prijalo i dalo dodatno samopouzdanje. Sa njim je u Saudijskoj Arabiji i njegov trener Viktor Troicki. U poslednjem kolu grupne faze igra protiv Abedalaha Šelbaja i pobeda mu donosi polufinale, u slučaju poraza gledaće se kalkulacije. Doduše, taj meč se igra od 19.30 časova po našem vremenu, a Hamad bi ranije mogao da prođe ako van Aš izgubi od Aleksa Mikelsena koji nema šanse za prolaz.

BONUS VIDEO: