INTERESANTNO

ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI IKADA! Bivši teniser ima BIZARNO objašnjenje: "Ne gledam ja to po brojkama..."

Autor Nemanja Stanojčić

Bivši teniser Junes El Ajanui smatra da Novak Đoković nije najbolji igrač svih vremena.

Izvor: Jose Luis Contreras/DAX via ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Novak Đoković (36) nije najbolji teniser svih vremena. Tako tvrdi bivši igrač Junes El Ajanui (52). Marokanac, koji je u karijeri osvojio pet titula i bio 14. na ATP listi u martu 2003. godine, ima drugačije mišljenje. Za njega su neke druge stvari bitnije i po tome su mu Rodžer Federer i Rafael Nadal ispred Srbina. Ne gleda rekorde, titule, brojke koje nedvosmisleno pokazuju ko je na vrhu u "belom sportu".

Tako je njegova izjava podigla prašinu. "Za mene se ne radi o tenisu i brojkama. Morate da pogledate kakvi su kao osobe i kako se ponašaju kada gube i pobeđuju. U tom smislu Nadal je broj jedan, nikada nismo videli da je uradio nešto čudno na terenu. Nije lomio rekete, niti se žalio, predavao mečeve. Pokazivao je dobar stav i primer je za sve koji se bave tenisom", počeo je El Ajanui.

Zatim je nastavio sa pričom o Rodžeru Federeru. "Verovatno nikada nećemo videti igrače kao što su Rodžer i Rafa. Ima nešto više od tih brojki, to je ponašanje u teškim životnim momentima. Kada pobeđujete, sve je lako, svi su sa tobom, ali se pravi šampioni vide u porazima."

Na kraju je tek spomenuo Đokovića. "Nadal i Federer su uvek bolje prihvatali poraze, možda je zato Novak osvojio više titula od njih. Međutim, nije sve u brojevima. Ponavljam, bitna je i ličnost", zaključio je El Ajanui. Javili su se posle ovoga mnogi navijači srpskog tenisera i prozivali su ga zbog ovakvih izjava.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: