Horor

TUKAO ME JE, NAŠLE SU ME ČISTAČICE! Strašna ispovest Jelene Dokić - Izgubila sam na Vimbldonu, izbacio me na ulicu!

Autor Mladen Šolak

Jelena Dokić ispričala kako je otac zlostavljao na Vimbldonu.

Izvor: Instagram/dokic_jelena/MN Press

Bivša reprezentativka Srbije, Jelena Dokić, pričala je u jednom podkastu o paklu koji joj je priredio otac Damir Dokić tokom njene uspešne karijere. Teniserka čija se porodica 1991. godine odselila iz Osijeka u Australiju iznela je svoju šokantnu ispovest u jednom podkastu. "Kad sam počela da igram tenis i udarila prvu lopticu, moj otac me je tukao, a stvari su postajale gore iza zatvorenih vrata".

Dokićeva je bila četvrtfinalistkinja na svim grend slemovima osim na US Openu, a najveći uspeh napravila je 2000. godine, kada je igrala u polufinalu Vimbldona i izgubila u meču protiv Amerikanke Lindzi Devenport, 4:6, 2:6. Iako je tada napravila čudo samim plasmanom u završnicu, u kojoj su bile i sestre Vilijams i iako je "pokazala zube" tada drugoj nositeljki iz Amerike, njen otac je bio toliko ljut da joj je zabranio da se vrati u smeštaj.

"Bila sam polufinalista Vimbldona, sedim u sektoru za igrače, uplakana i slušam oca koji govori da sam sramota i da sam obruklala i porodicu i njega jer sam izgubila u polufinalu Vimbldona. Nije mi bilo dozvoljeno da odem u hotel i rečeno mi je da uradim šta hoću, da se snađem, da spavam na ulici i da ne mogu da se vratim", rekla je Jelena Dokić.

Posle toga nije imala kud, osim da ostane tu gde je bila. "Ostala sam na Vimbldonu, čekala sam da svi odu i otišla sam u ćošak sektora za igrače, da bih imala gde da ostanem i da bih tamo spavala. Našli su me usred noći, jer su čistalice čistile noću to mesto", dodala je teniserka koja je od 2001. do 2005. igrala pod zastavama SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Jelena je završila karijeru 2014. godine. kada je postala trener, a potom i uspešno TV lice. Napisala je i autobigrafiju "Nesalomiva" u kojoj je iznela svoju ispovest o životu, karijeri i o godinama fizičkog i mentalnog zlostavljanja. Tokom ove godine, ona je javno iznela uvredljive komentare koje dobija na račun svog izgleda i kilaže, a sve nakon što je radila i na Australijan openu, gde je razgovarala i sa Novakom Đokovićem.

BONUS VIDEO: