Naoštren

"MORAMO ŠTO PRE DA ZAVRŠIMO NOVAKU KARIJERU!" Rune, Alkaraz i Siner imaju plan, hoće da IZBACE Đokovića iz tenisa!

Autor Nikola Lalović

Holger Rune je bio iskren - nema ništa od Novakove penzije dok god čisti mlade lavove na terenu!

Izvor: Profimedia

Holger Rune je jedan od tenisera mlađe garde koji će u 2024. godini želeti da obore Novaka Đokovića. Srbin koji je ovog ponedeljka započeo 402. nedelju na vrhu ATP liste biće prvi do kraja januara i čeka ga najmanje 409 nedelja na čelu, ove sezone se sa Dancem sastao tri puta. Prvo je izgubio u četvrtfinalu Rima na šljaci, zatim je u finišu sezone prvo bio bolji u četvrtfinalu mastersa u Parizu, a zatim i u grupnoj fazi završnog mastersa. Za sada su se njih dvojica sretala pet puta i Rune je pobedio dva puta.

Gostujući u emisiji kod nekadašnjeg najboljeg tenisera sveta Džimija Konorsa temperamentni Rune je istakao da vidi sebe uz Janika Sinera i Karlosa Alkaraza kao predvodnike nove generacije svetskog tenisa. Ipak, ne smatra da su u ovom trenutku bolji od Novaka!

"Lepo je biti deo grupe u kojoj su Karlos Alkaraz i Janik Siner. Siner ima fenomenalnu sezonu, Alkaraz je uzeo Vimbldon i lepo je videti novi trojac kao rivale kao što su to bili Rodžer, Rafa, Novak, pa i Marej. Ne želim da kažem da već dominiramo na turu, Novak je još tu i moramo da nađemo način da ga izbacimo iz igre", iskren je bio Rune. 

Morao je da se osvrne na dominaciju 36-godišnjeg Novaka koji je u 2023. godini  29 nedelja prveo na prvom mestu ATP liste, uz to je osvojio tri grend slema i zavšni turnir. 

"Novak je ove godine uzeo tri od četiri grend slama. Ne možemo da kažemo da nije prisutan tu jer prvo moramo da ga pobedimo svaki put kad se sretnemo. Ja ću to  da probam, jer ako stalno bude uzimao velike turnire, zašto bi prestajao da igra? Neće sigurno da završi karijeru dok ga konstantno ne budemo dobijali u međusobnim mečevima. Zato, što pre podignemo nivo igre, pre ćemo preuzeti tron od njega", dodao je Danac.

Iako je pretrpeo tri poraza od Đokovića, od čega jedan na grend slemu kada je poražen na startu US Opena 2021. godine Runeu je drago što ima priliku da igra sa najboljim ikada.

"Meni je lično drago što je Novak još uvek tu jer mi mladi igrači vidimo šta je pravi svet tenisa. Ako nikad niste videli Rodžera, Rafu ili Novaka, nešto veliko bi vam nedostajalo. Novak još uvijek drži lestvicu visoko i odlično je to što smo blizu nje", poručio je Rune. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: