SREĆNO!

ENGLEZI PLJUVALI NOVAKA CELE GODINE, A SAD ĆE DA SE POKLONE! Đoković nominovan za prestižnu nagradu, mora da dobije!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je nominovan za sportistu godine u izboru Bi-Bi-Sija.

Izvor: Mathias Schulz / Zuma Press / Profimedia

Britanski javni servis Bi-Bi-Si objavio je danas nominacije za Sportsku ličnost godine, a jedan od kandidata je i srpski teniser Novak Đoković! Najbolji teniser današnjice, koji je tokom 2023. godine osvojio tri grend slema i u četvrtom igrao finale, glavni je kandidat za prestižnu nagradu posle nezaboravne sezone.

Glasanje je otvoreno sve do 12. decembra, a sedam dana kasnije će biti saopšteno ime pobednika, pa se svi nadamo da će Novak Đoković zasluženo poneti i ovu titulu. Bi-Bi-Si podseća da je Nole prethodne godine izjednačio rekord Margaret Kort po broju osvojenih grend slem titula (24), dok je nadmašio i rekord Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu, iako ovi rekordi i nisu previše relevantni - jer se odnose na ženski tenis, a Đoković je već dominantan bio u odnosu na brojke kod muškaraca.

Pored Đokovića, nominovani su napadač Mančester sitija Erling Holand, potom vozač Red Bula i šampion Formule 1 Maks Ferstapen, potom američka gimnastičarka Simon Bajls, španska fudbalerka Aitana Bonmati i naposletku južnoafrički ragbista Sija Kolisi, koji je predvodio svoju reprezentatciju do svetske titule.

Prethodno, Novak Đoković je osvajao ovu nagradu 2011. godine, dok je recimo Rodžer Federer čak četiri puta dobijao priznanje, poslednji put 2017, kada je osvojio dva grend slema (Australijan open i Vimbldon).

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)