Tenis

RAK MI SE VRATIO, NEĆU MOĆI NA AUSTRALIJAN OPEN! Potresna objava grend slem šampionke: Ovo nisam želela da čujem

Autor Mladen Šolak

Legenda svetskog tenisa ponovo vodi borbu protiv bolesti. I najavila je kada će biti spremna da se vrati.

Izvor: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Velika američka teniserka, a sada poznata TV komentatorka Kris Evert (68) otkrila je celom svetu na joj se rak vratio i da je ponovo počela intenzivnu terapiju lečenja. Objavila je da je rak ponovo otkriven na vreme i da će se uskoro oporaviti, samo ne dovoljno brzo da bude za mesec dana u Melburnu, na Australijan openu.

"Od kada mi je dijagnostikovan rak pre dve godine, bila sam veoma otvorena o tome kroz šta prolazim. Sada hoću da vam javim novost. Rak mi se vratio. Dok je to dijagnoza koju nikad nisam želela da čujem, još jednom imam sreće da je rano otkriven", napisala je Amerikanka.

"Na osnovu rezultata PET CT skenera, podvrgnuta sam još jednoj operaciji prošle nedelje. Doktori su našli ćelije raka u istom delu karlice. Sve ćelije su uklonjene i počela sam još jednu rundu hemoterapije. Neću moći da se pridružim kolegama kada se ESPN bude sledećeg meseca vratio u Melburn na Austrlijan open. Ali biću spremna za nastavak grend slem sezone", poručila je velika šampionka.

Kris Evert postala je 1975. godine najbolja teniserka na svetu i jedna je od najvećih u istoriji, jer je osvojila čak sedam puta Rolan Garos, šest puta US Open, tri puta Vimbldon, dva puta Australijan open... Kroz karijeru je podigla čak 157 pehara, a bila je prva na rang-listi 260 nedelja, s tim da je čak sedam puta bila prva teniserka sveta na kraju sezone. Zajedno sa svojom najvećom rivalkom, Martinom Navratilovom, obeležila je čitavu eru ženskog tenisa sedamdesetih i osamdesetih godina.

Izvor: Instagram/chrissieevert

"Ohrabrujem sve da znaju da upoznaju svoju porodičnu istoriju i da se čuvaju. Rano otkriće čuva živote! Budite zahvalni za svoje zdravlje u ovom periodu praznika. Iskreno, Kris Evert".

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: