ŠOK!

ATP SE OBRUKAO - OPET ZABORAVILI NOVAKA!? Nagradu koju su 19 puta DALI Federeru, Nole ni sad ne može da dobije!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković opet ostao bez nagrade koju zaslužuje.

Izvor: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

ATP je objavio da je po izboru navijača omiljeni igrač na turu italijanski teniser Janik Siner, iako tokom 2023. godine nije bio ni blizu najuspešniji. Uspeo je da iza sebe ostavi Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, a prosto je neverovatno da od kada ATP dodeljuje ovu nagradu - Nole je nikada nije dobio!

Statistika je neverovatna, Rodžer Federer je ovu nagradu osvajao od 2003. do 2021. godine, da bi posle njegovog odlaska u penziju to "preuzeo" Rafael Nadal. I umesto da Novak Đoković konačno dođe do zaslužene nagrade, ponovo je nastavljen narativ po kome "Noleta niko ne voli", na čemu je uporno insistirao veliki broj medija na Zapadu, čak i sada kada mu navijači svuda skandiraju ime.

Siner je inače u tek završenoj sezoni osvojio četiri titule, od kojih je najvredniji masters u Torontu, ali i trofej Dejvisa kupa sa reprezentacijom Italije, nakon što je pobedio Novaka Đokovića u polufinalu - i u singlu i u dublu. Da li je to dovoljno za nagradu, ostavljamo navijačima.

Italijan je inače kandidat za još dve nagrade o kojima odlučuju njegove kolege, to da li je teniser koji je najviše napredovao, kao i za nagradu fer-plej.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)