Tenis

ZVEZDA PREDSTAVILA DEVET NADA SRPSKOG TENISA: Među njima je i Pižonova unuka!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda predstavila nove nade srpskog tenisa tenisa.

Izvor: Teniski klub Crvena zvezda

Crvena zvezda predstavila je nove mlade nade i budućnost sprskog tenisa. Osvojila je 31 titulu kod muškaraca i žena u poslednjih 25 godina i na tim terenima i novi talenti usavršavaju svoj kvalitet i uče sve što je potrebno za uspeh u "belom sportu". U pitanju su Marko Maksimović, Mako Šavija, Aleksa Oparnica, Anastasija Čolović, Dušica Popovski, Lana Petković, Stela Džimović, Helena Korać i Jovan Matović.

Već drugu godinu zaredom crveno-beli obezbeđuju finansije za učešće na velikim međunarodnim turnirima, razvoj klupske infrastrukture, treninga, sve sa ciljem dobrih rezultata i popularizacije sporta. Tim povodom održana je i konferencija za medije u prostorijama Sportskog društva. "Teniski klub nastao je davne 1946. godine kao sportska sekcija, a od 1948. godine je sportski klub, što je 75 godina borbe i postojanja. U poslednjih 30 godina je be zpremca, najbolji teniski klub u Srbiji i koračamo stazama uspeha, stazama šampiona i nameravamo tako da nastavimo. Svi mladi sportisti znaj uda ako želiš da budeš deo našeg kluba, da je potreban talenat, rad, trening, ali u isto vreme moraš da voliš i da veruješ svom klubu i da postupaš u njemu kao u svojoj porodici, jer smo mi baš to, jedna familija i samo tako nastaju šampioni", rekao je predsednik kluba Danilo Pantović.

Direktor kluba Slobodan Vojinović pričao je o o rezultatima i naglasio da je Zvezda u svim kategorijama bila ili prva ili je učestvovala u samoj završnici. "Zvanično smo najuspešniji u Srbiji, ali nije to jedino što definiše naš rad. Imali smo iskorake u infrastrukturi, stvaranju zimskih uslova, imali smo veliku pomoć od našeg generalno sponzora 'Data driven lab-a' i sve je u znatno boljem stanju, doveli smo i seriju UTR u Srbiju sa osam turnira od 25.000 godina. Uz to želim da naglasim i da ove godine dajemo i stipendije koje nam obezbeđuju sportsku budućnost i plodovi će se videti za četiri-pet godina", istakao je Vojinović.

Prisutnima se obratio i čuveni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon čija unuka je članica kluba i jedna je od najvećih talenata. "Ovde sam da bi pomogao mojoj unuki, ali i ostaloj deci, sve ih mnogo volim i znam kakav je put sportiste. Drago mi je da se svi oni bave sportom i shvataju da je sport blagorodan i da treba što duže igrati i biti što duže u sportu. Klub mnogo ulaže u decu, mnogo su skupi tereni da igrate privatno i da dolazite da trenirate, ovako oni treniraju praktično besplatno, sve klub, Zvezda organizuje", zaključio je Pižon.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: