Tenis

KARLOSE, ZNAM TI I OCA! Novak Đoković se okrenuo ka Špancu usred intervjua - pogledajte njegovu reakciju!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković se obratio Špancu posle meča u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: DAZN/Screenshot

Novak Đoković izgubio je od Karlosa Alkaraza u egzibicionom meču u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, ali je i tokom duela i posle njega bio sjajno raspoložen. Smejao se Nole dok je razmenjivao udarce sa Špancem, pozdravljali su jedan drugog na mreži, čestitali na dobrim potezima, a posle meča je Nole nasmejao publiku.

Na pitanje "Kada si prvi put video Karlosa kako igra?", Novak je odgovorio: "Video sam njegove video-klipove na internetu kada je verovatno imao 12 godina", nasmejao je Novak sve, uključujući i Alkaraza.

Nastavio je potom da ga hvali. "Impresivno je šta je uradio u tako mladim godinama, ima sjajnu porodicu, njegov otac, on, svi imaju sjajne vrednosti. Odlično je imati ga u ovom sportu, jedan je od teniskih lidera i biće to u sledećih 10-15 godina. Tenis je u dobrim rukama i često ćemo ga viđati", dodao je Novak. Pogledajte taj trenutak i Alkarazovu reakciju:

Otac Karlos Alkaraza, Karlos Alkaraz senior, takođe se bavio tenisom, direktor je jednog turnira, a zanimljivo je i da je Karlosov deda takođe bio čovek "belog sporta". On je lovački klub u svom rodnom gradu El Palmaru, pretvorio u teniski i zasejao klicu ljubavi prema tenisu koju je nasledio i njegov sin, pa unuk, grend slem šampion i drugi teniser sveta.

Karlos Alkaraz senior igrao je tenis devedesetih, ali ni izbliza uspešno kao njegov sin. Najbolji plasman bio mu je 963. mesto na svetu. Čim je ostavio tenis, postao je prvi čovek lokalnog teniskog turnira i vodio je klub u kojem je njegov sin prvi put uzeo reket u ruke, kada je imao samo četiri godine. "Volim tenis od svog prvog dana. Otac mi je kupio prvi reket i prvi put kad sam ga zaigrao, zaljubio sam se u taj sport", rekao je Karlos junior. Ovo je njegov otac:

U kalendarskoj 2024. godini, očekuje se da Novak i Karlos ponovo vode velike bitke i da odlučuju u titulama. U godini na izmaku, Đoković je osvojio tri grend slema, Australijan open, Rolan Garos i US Open, a Alkaraz je podigao trofej na preostalom, Vimbldonu, sprečivši Novaka da trijumfuje u dramatičnom okršaju u Londonu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: