SVAKA ČAST

ĐOKOVIĆ JE NAJVEĆI ŠAMPION! ATP ga namerno ignoriše, a oni mu dali nagradu i naslovnu stranu!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković dobio je nagradu "L'Ekipa" za najvećeg šampiona.

Izvor: Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

Novak Đoković (36) je najbolji teniser svih vremena i jedan od najvećih sportista ikada. Brojke i sve što je uradio u "belom sportu" tome idu u prilog. Za razliku od ATP-a koji ignoriše uspehe srpskog asa, ugledni francuski list "L'Ekip" proglasio ga je za najvećeg šampiona!

Nagrada "Šampion šampiona" otišla je u Novakove ruke. Potpuno zasluženo. U godini na izmaku Srbin je osvojio tri grend slema (Australijan open, Rolan Garos i US open), igrao je u finalu Vimbldona, a podigao je pehar i na Završnom mastersu. Sve to bilo je više nego dovoljno za spomenuto priznanje. Nešto što recimo čelnicima ATP-a nije bilo bitno, pa su nagrade delili drugima...

Ovo priznanje Nole je osvojio drugi put, prethodno je bio laureat "L'Ekipa" 2021. godine. Kada su teniseri u pitanju, prvi je ovu nagradu osvojio Andre Agasi 1999. godine, pa je Rodžer Federer tri puta uzastopno slavio (2005, 2006 i 2007. godine), Rafael Nadal je bio najbolji 2010, 1013. i 2019. godine, dok su Španac i Švajcarac ovo priznanje podelili 2017. godine.

Srpski as se polako priprema za početak nove sezone. Odigrao je egzibicioni meč sa Karlosom Alkarazom u Rijadu i izgubio pred 40.000 ljudi. Nije ga to mnogo pogodilo, niti je Španac preterano slavio. Obojica su bili nasmejani i svesni da će voditi veliku bitku u 2024. godini. Već na Australijan openu kreće borba za prvo mesto koje brani Nole.

"Australijan open je bio moj najuspešniji grend slem i verujem da svaki put kad ponovo pobedite osećate da vam je samopouzdanje sve veće, tako je svake godine kada se vratim, vrate mi se uspomene. Volim da igram na tamo i na Rod Lejver areni, to mi je omiljeni teren. Nadam se da mogu da budem dobar kao i do sada. Nastaviću da igram i da se borim, znam dobro Toma Brejdija, učio sam na njegovom primeru. Nadam se da ću moći da igram do 40. godine, možda i kasnije! Videćemo", poručio je Novak.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: