Biće bolje!

ĐOKOVIĆ PRAVI VELIKU PROMENU? "MOŽDA NIJE TREBALO..." Novak priznao u čemu je godinama grešio!

Autor Dušan Ninković

Novak Đoković otkrio da je do sada pravio veliku grešku na Olimpijskim igrama!

Izvor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ima nekoliko velikih ciljeva za 2024. godinu - između ostalog srpski sportista razmišlja i o osvajanju sva četiri grend slem turnira, uz dodatak zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, što u svetu tenisa nije viđeno još od legendarne Štefi Graf 1988. godine! Nekoliko meseci pre Olimpijskih igara u Parizu Novak je otkrio kakvu je grešku pravio do sada!

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine bio je jedna od najvećih zvezda - svi su želeli da se fotografišu sa njim, prilazili su mu sportisti iz drugih zemalja i sportova, a on je izlazio u susret i ćaskao čak i sa neznancima. Dok su mnogi mislili da je previše što Novak igra i singl i miks-dubl sa Ninom Stojanović - ispali u polufinalu, predali meč za bronzu - Đoković otkriva da mu je više energije trošio život u olimpijskom selu! 

"Imao sam nekoliko veoma zabavnih trenutaka. Istovremeno, to mi je oduzeli mnogo energije. Kao sportista sam želeo da budem tamo, da imam interakciju sa svima. Ali, kao teniser, možda nije trebalo da budem tamo. Bilo je teško pronaći ravnotežu", rekao je Novak Đoković koji do sada ima četiri učešća na Olimpijskim igrama.

Davne 2008. godine u Pekingu osvojio je bronzanu medalju, još dva puta je stizao do polufinala, ali se i dalje čeka njegovo zlato! Prilika za to će biti Pariz i tereni na kojima se inače igra Rolan Garos, što će mu biti izuzetno dobro poznata podloga. Đoković je 2023. godine po treći put u karijeri osvojio grend slem koji se igra u glavnom gradu Francuske!

Ostaje da se vidi da li će ovog puta biti u selu sa ostalim učesnicima Olimpijskih igara i tako sebi ponovo obezbediti ulogu jedne od najvećih zvezda među sportistima ili će sa neke druge lokacije odlaziti na svoje mečeve. Đoković već godinama igra na grend slem i masters turniru u Parizu, pa sigurno ima omiljene lokacije na kojima bi voleo da boravi tokom Olimpijskih igara 2024. godine.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: