Neverovatno!

"NOVAK ĐOKOVIĆ I NJEGOVI HRVATI..." Nezapamćen SKANDAL iz Australije - Srbinu promenili državu!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan lapsus napravila je najpoznatija sportska televizija u svetu, a direktno su udarili na Novaka Đokovića.

Izvor: Twitter/CristinaNcl/printscreen

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković počeo je pripreme za novu tenisku sezonu u Dubaiju, a odmah nakon egzibicije protiv Karlosa Alkaraza uputio se u Australiju gde počinje sa takmičarskim mečevima - prvi na programu je Junajted kup na kojem predstavlja Srbiju, ali... Ako pitate "Eurosport", Novak Đoković je Hrvat!

Tako barem kaže naslov teksta u kojem se navodi kako prve dane u Australiji provode Novak Đoković i njegovi saigrači iz nacionalnog tima. "Novak Đoković i saigrači iz Hrvatske pripremaju se...", piše televizija koja se gleda širom sveta i prati neke od najvećih svetskih turnira. To bi značilo da su Novak, ali i Viktor i Olga, zapravo predstavnici Hrvatske na Junajted kupu! Ovakav lapsus velika je greška na račun najboljeg svih vremena, a to se ne sviđa ni njegovim navijačima iz ostalih država.

Ubrzo su se fanovi Novaka Đokovića oglasili na društvenim mrežama, a naslov je u međuvremenu promenjen. Istina, u njega nije ubačena Srbija već samo izbačena Hrvatska - reprezentacija za koju nastupa Novak sada se navodi tek u prvom pasusu, umesto tamo gde je prvobitno bila greška za koga igra osvajač 24 glend slem titule među kojima su i 10 trofeja na Australijan openu! Pogledajte kako je izgledao naslov:

Srbija je na ovogodišnjem Junajted kupu smeštena u grupu E i za rivale će imati Kinu i Češku. Prvo će 31. decembra igrati protiv Češke, a zatim dugog januara protiv Kineza, kada će biti poznat i konačan plasman u grupi. Samo prvoplasirana ekipa će obezbediti prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Reprezentaciju Srbije će na ovom specifičnom takmičenju predstavljati Novak Đoković, Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Olga Danilović, Natalija Stevanović i Dejana Radanović. Selektor nacionalnog tima je Viktor Troicki, koji istu funkciju obavlja i u Dejvis kup timu Srbije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: