Treći meč!

OLGA NIJE USPELA - NOVAK SE VRAĆA NA TEREN! Poraz od Kineza, odluka pada u dublu!

Autor Dušan Ninković

Srpska teniserka nije stigla do pobede, novak se vraća na teren.

Izvor: FAITH MORAN/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Novak Đoković doneo je prvi bod Srbiji u meču sa Kinom pobedom nad Džidženom Džangom, ali Olga Danilović nije uspela da donese pobedu - 15. teniserka sveta Ćinven Dženg bila je bolja od srpske igračice (6:4, 6:2), pa će konačan ishod okršaja biti odlučen u miks dublu. Njega bi za Srbiju trebalo da igraju Novak Đoković i Olga Danilović.

Najbolja srpska teniserka stigla je do prednosti na samom početku meča, kada je uspela da napravi brejk, ali stotinu pozicija bolja igračica nije želela da ispusti ovaj meč iz ruku. Talentovana Kineskinja Dženg brzo se vratila na visok nivo, zaigrala kao pre nekoliko dana protiv Markete Vondrušove i prilično ubedljivo stigla do pobede.

Olga je imala priliku da se vrati u finišu prvog seta, kada je imala čak i brejk lopte za 5:5, ali... Kada je propustila šansu da u taj deo meča unese neizvesnost, Ćinven Dženg je rutinski privela kraju meč i izjednačila na 1:1 u okršaju Srbije i Kine. Konačan rezultat ovog meča biće određen okršajem u miks dublu, a pobeda na tom meču Kinezima bi donela direktan plasman u četvrtfinale.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: