Tenis

NADALOV VAPAJ - JEDNOM REČJU POKUŠAVA DA SE UTEŠI! Novak mu PREGAZIO rekorde, ali Rafa se još uvek nada!

Autor Nikola Lalović

Rafael Nadal neće da se preda, ne želi da mu 2024. godina bude poslednja u tenisu!

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal se priprema za povratak na teren u 2024. godini nakon što je u 2023. odigrao tek nekoliko mečeva i posvetio se oporavku i pokušajima da uprkos brojnim povredama igra na najvišem nivou. Ući će u Novu godinu kao 672. igrač sveta i jedva da ima neke ATP bodove, ali ne odustaje. 

Naravno novinare je, dok se pripremao za nastup na Australijan openu za nekoliko nedelja, najviše zanimalo da li se nada da će produžiti karijeri i nakon 2024. Svakako se tome nada Nadal i pokušava da ubedi sebe da će njegovo telo izdržati.

"Problem oko toga da kažem da će ovo biti moja poslednja sezona je što ne mogu da predvidim sa stoprocentnom sigurnošću moju budućnost. To je stvar, Zato ja uvek kažem da je ovo "verovatno", moja poslednja sezona", rekao je Nadal.

U tu jednu reč, "verovatno" stala su sva njegova nadanja da će moći da otme makar neke rekorde Novaku Đokoviću. Ovaj po broju nedelja na prvom mestu ATP liste svakako neće uspeti jer se Novak bliži momentu kada će imati duplo više nedelja na vrhu nego njegov najveći rival. A da bi ga stigao po broju osvojenih grend slemova za sada su mu potrebna makar dva trofeja. A Novak tek najavljuje napade na nove titule...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: