ODVRATNO

SKANDAL - NOVAČE, LAŽIRAŠ POVREDE! Nisu mu dali doktora, pa ga NAPALI: Kad budeš KRVAV, verovaćemo ti!

Autor Milutin Vujičić

Novaka Đokovića optužili da lažira povrede pred Australijan open i zloupotrebljava pravila.

Izvor: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je povredu na meču Junajted kupa protiv Jiržija Lehečke, ali je "stisnuo zube" i pobedio ga, da bi samo dan kasnije povređen izašao i protiv Aleksa de Minora. Već posle samo nekoliko gemova videlo se da to nije dobra ideja, Nole nije mogao da igra "maksimalno", štedeo je zglob i na kraju je doživeo poraz, dok mu u toku susreta nije ukazana čak ni adekvatna lekarska pomoć.

Uprkos tome što je svima bilo jasno da je Đoković povređen, ima i onih koji smatraju da je "sve izmislio" kako bi zapravo uspeo da nadmudri svoje protivnike. Tog stanovišta se drži i bivši australijski teniser Džon Aleksander koji je tražio da se hitno promene teniska pravila jer ih, prema njegovom mišljenju, Đoković zapravo "zloupotrebljava".

"Mislim da teniseri sada koriste prednost ovog pravila o medicinskom tajm-autu. Imaju tačnu strategiju da uz pomoć toga naprave taktičku prednost u odnosu na protivnika. Zato ta pravila treba malo istražiti", rekao je Aleksander za podkast "ABC".

"Ti medicinski tajm-auti... Ako postoji jedan znak pitanja iznad njegove maestralne karijere, onda je to način na koji je, bar u očima nekih ljudi, strateški koristi pauze zbog povrede", rekao je nekadašnji broj osam o Đokoviću  i podigao time buru u javnosti: "Odmah posle toga zaigra bolje, dobije pet gemova i dobije set 6:1 (protiv Lehečke, prim. aut.). Sad se već slažem sa mojim prijateljima koji kažu da ako nema krvi, onda tu nema ni povrede".

Aleksander tako veruje da je ovo samo "Đokovićeva igrica" da na Australijan open uđe sa psihološkom prednošću pošto će se naravno u javnosti pričati o njegovoj povredi, kao što je to bilo i prethodne godine, ali uporno zaboravlja da priča o najvećem teniseru svih vremena kome takve stvari nikako nisu potrebne.

Znamo i da ga priče o tome da "izmišlja povrede" dodatno motivišu, što je najbolje na svojoj koži znao da oseti i Aleks de Minor, koji se sigurno ne bi tako lako prošetao do pobede danas - samo da je Nole bio potpuno spreman.

Uostalom, ako je potrebno promeniti pravila o medicinskom tajm-autu, onda je to da teniseru bude ukazana pomoć, a ne da se desi kao Đokoviću danas da čak iako je u bolovima - lekar ne može da mu pomogne. Srećom, do Australijan opena je ostalo još desetak dana i Nole i Ivanišević uveravaju da će sve biti u redu.

"Tražio sam medicinski tajm-aut, ali je on rekao da ne mogu da ga dobijem. Možete da dobijete pauzu samo ako povreda već postoji, objasnio mi je. Nisam razumeo šta to znači. Rekao je da sam mu rekao da se popravlja, pa da zbog toga ne misli da treba da dobijem medicinski tajm-aut. Rekao sam da se popravlja pre meča, ali kada je meč počeo juče i posebno danas se pogoršalo, pa mi je bio potreban tretman. Nije želeo da mi da medicinsku pomoć. To je sve, više od toga ne mogu da kažem", istakao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)