REŠENO!

UVODE SE ČETIRI NOVA TENISKA PRAVILA! Dogovorili se ATP i WTA, turniri više neće NERVIRATI Novaka!

Autor Milutin Vujičić

Glavni turnirski problem je rešen, ostaje još samo da se i grend slemovi usaglase i ne nerviraju Đokovića

Izvor: Profimedia/Javier Garcia / Shutterstock Editorial

Australijan open je čuo primedbe velikog broja tenisera i doneo je odluku da turnir ubuduće traje dan duže, kako ne bi bilo uobičajenih problema sa rasporedom, dok su sada ATP i WTA krenuli sličnim putem. O čemu se radi? Dve najveće teniske organizacije ATP i WTA postigli su dogovor sa teniserima i teniserkama po kome će se ubuduće na teniskim turnirima primenjivati nova pravila.

Uvode se četiri pravila kojih će se ubuduće pridržavati svi turniri - sem grend slemova koji imaju samostalnost da o tome odlučuju bez obzira na dogovor ATP i WTA - koja bi trebalo da smanje nezadovoljstvo tenisera i teniserki. Odnosno, više ne bi imali situaciju da pojedini do kasno u noć igraju mečeve, pa potom da sutradan izlaze opet na teren. Ovo su nova pravila:

  • Na istom terenu ne sme da bude zakazano više od pet mečeva
  • Mečevi ne smeju da počinju posle 23.00
  • Mečevi koji nisu počeli do 22.30 će biti pomereni za naredni dan
  • Noćna sesija počinje najkasnije do 18.30

Videćemo da li će se turniri ubuduće pridržavati tih pravila i da li će ATP i WTA ikada uspeti da utiču na grend slemove, na kojima je upravo ovo bio najčešće problem. Znamo i da je na Vimbldonu moguće igrati tenis samo do 23 časa jer je u naseljenom mestu zabranjeno organizovanje bilo kakvog događaja u kasnim satima.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)