NAJAVIO JE!

NOVAK DANAS NE IZLAZI NA TEREN! Zabrinuo navijače NOVIM planom, a evo o čemu se zaista radi!

Autor Milutin Vujičić

Srpski teniser Novak Đoković odlučio da ne trenira posle pobede nad Hrvatom.

Izvor: Profimedia/Sydney Low / Zuma Press

Srpski teniser Novak Đoković doneo je odluku da dan posle pobede nad Dinom Prižmićem u prvom kolu Australijan opena ne trenira. Obično kada Đoković odluči da preskoči trening, isto tako "preskoči" i srce njegovih navijača, posebno ako se zna da je uoči nastupa u Melburnu imao problema sa zglobom ruke.

Ipak, nema nikakvog razloga za strah, u pitanju je sada već uobičajena rutina Novaka Đokovića koju primenjuje nekoliko grend slem turnira unazad, a koja je zapravo možda baš počela u Australiji prošle sezone. Tada je Đoković imao daleko većih problema sa povredom i nije ni mogao da trenira na slobodne dane, dok je tu praksu potom počeo da primenjuje i kada je potpuno zdrav i operativan. Jednostavno, u ovim godinama mu to više prija...

"Možda ću preskočiti trening, možda budem samo džogirao kako bi mi telo ostalo u formi. Prošle godine nisam trenirao između mečeva zbog povreda. Videću sutra, odlučiću kada se probudim", rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča i potom je ispunio i obećanje.

Podsetimo, Novak Đoković je danas saznao i da će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv Alekseja Popirina, ali je taj meč na programu tek u sredu, pa Noleta čeka još jedan dan pauze zbog promene pravila.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)