KRAJ!

TRI GREND SLEM ŠAMPIONA ISPALA SA AUSTRALIJAN OPENA: Zbogom u prvom kolu, a ovo se tiče i Đokovića!

Autor Milutin Vujičić

Na samom početku turnira u Australiji tri eliminacije za grend slem šampione.

Izvor: profimedia/Martin KEEP / AFP

Nakon eliminacije Marina Čilića prvog dana Australijan opena protiv Fabijana Marošana iz Mađarske, drugog još dva bolna "prizemljenja" za tenisere koji su podizali grend slem trofeje. U prvom kolu eliminisani su danas i Sten Vavrinka i Endi Marej, što je definitivno potvrda da se njihova karijera polako približava kraju!

Vavrinka je igrao pet setova protiv Adrijana Manarina i u poslednjem "nije mogao da diše", tako da je Francuz slavio 6:4, 3:6, 5:7, 3:6, 6:0, dok je Endi Marej još slabiji otpor pružio protiv Tomasa Martina Ečeverija. Na kraju, 3:0 za Argentinca bez većeg otpora trostrukog grend slem šampiona (6:4. 6:2, 6:2) i "sklanjanje" Mareja kao potencijalnog rivala Đokovića u trećoj rundi Australijan opena. 

Stari rivali Đoković i Marej se tako neće sastati na Australijan openu gde su 2016. godine igrali finale (lako pobedio Srbin), a od 2017. godine sastali su se samo dva puta. Iako je Marej daleko od stare forme, ipak znamo da bi meč protiv Đokovića sigurno bio posebna motivacija za njega, pa je možda i dobro što neće biti rival srpskom teniseru.

Umesto njega to bi mogao da bude upravo Ečeveri, ali ni Gael Monfis nije bez šansi, posebno ako bude igrao kao u prvom kolu protiv Hanfmana. Nijedan od njih nema pobedu protiv Đokovića.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)