Tenis

ČITALA KNJIGU USRED MEČA, PA ISPALA SA AUSTRALIJAN OPENA! Trostruka grend slem šampionka se vratila posle POROĐAJA

Autor Nemanja Stanojčić

Naomi Osaka završila je takmičenje na Australijan openu.

Izvor: Printscreen/Twitter/Australian open

Naomi Osaka ispala je sa Australijan opena u prvom kolu! Japanska teniserka, koja je dva puta osvajala ovaj turnir, poražena je od Karolin Garsije (Francuska) - 6:4, 7:6 (7:2). Uz to je usred meča čitala i knjigu, u pauzi između gemova, pa je i to potez koji je postao hit na društvenim mrežama.

Francuskinja je odigrala gotovo perfektan meč, nije dozvolila nekadašnjoj prvoj teniserki sveta nijednu brejk loptu, imala je 13 asova i sve to donelo joj je trijumf. "Imam veliko poštovanje za nju i kao osobu i kao teniserku, ima sjajnu karijeru. Nije igrala tenis 15 meseci, prošla je kroz mnogo toga, nadam se da može da uživa na terenu i da se zabavlja. Mnogo toga je uradila", rekla je Garsija.

Podsetimo, Osaka se povukla sa Australijan opena prošle godine i ta vest šokirala je mnoge. Međutim, ubrzo je otkriveno da je razlog za to najlepši moguć - bila je trudna. Rodila je ćerku i odlučila je da se vrati na teren. "Samo šest meseci posle porođaja se vratila, to je samo po sebi neverovatno. Moramo da se pazimo", nasmejala se Garsija.

Naomi je odigrala veoma dobar meč i pokazala je da će da bude "nagazna mina" mnogima u toku sezone. Trenutno je 831. na WTA listi i upravo zbog toga bi mogla da pravi probleme nosiocima na turnirima koji slede. Trostruka grend slem šampionka se vratila i želi nazad na vrh gde joj je i mesto.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: