AUUU

IGRAO SAM 4 SATA I 40 MINUTA, A VI ME TO PITATE!? Zverev jedva izvukao živu glavu, pa izgubio živce na konferenciji

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksander Zverev je posle pobede na Australijan openu ponov dobio pitanja o suđenju.

Izvor: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Aleksander Zverev jedva je prošao u treće kolo Australijan opena, malo je nedostajalo da izgubi od anonimusa iz Slovačke Lukasa Klajna. Uspeo je da se vrati iz zaostatka u setovima i da u taj-brejku petog seta dođe do pobede. Posle drame i svega viđenog izgubio je živce na konfernciji za medije.

Tamo su mu novinari postavili samo jedno pitanje na engleskom jeziku. I to o predstojećem suđenju u Nemačkoj gde će pred sudom da se brani od optužbi bivše devojke Brende Patee da ju je tukao. Novinar ga je pitao da li će lično prisustvovati tom suđenju. "Vau. To je pitanje? Upravo sam odigrao meč od četiri sata i 40 minuta. To nije prvo pitanje koje želim da čujem, da budem iskren. Nemam ideju, to je u maju", rekao je Zverev.

Bilo je to ujedno i jedno jedino pitanje koje je dobio na engleskom na konferenciji za novinare. Što se meča tiče, Zverev je uz dosta problema dobio prvi set (7:5), a onda su naredna dva pripala Klajnu (6:3, 6:4). Četvrti set rešen je u taj brejku i tamo je Klajn vodio sa 4:3, ali je Nemac uspeo da izjednači. Usledio je peti, odlučujući set. Zverev je vodio sa 3:1, Slovak se vratio i uveo set u taj-brejk koji se igra do 10 osvojenih poena, bilo je 7:7, a onda je nemački igrač osvojio tri poena u nizu i uspeo da završi meč.

Malo je nedostajalo da sa turnira ispadnu i Kasper Rud i Iga Švjontek. Norvžeanin je uspeo posle pet setova da dobije domaćeg igrača Maksa Pursela - 6:3, 6:7 (5:7), 3:6, 6:3, 7:6 (10:7). Što se Poljakiće tiče ona je dobila prvi set sa 6:4, drugi je izgubila sa 6:3, a onda je Danijel Kolins u trećem vodila sa 4:1 i nije uspela da napravi senzaciju. Iga je preokrenula i dobila taj set sa 6:4.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: